Στοίχημα: ΠΑΟΚ και Λουντογκόρετς με κάλυψη

Ημέρα Europa League η σημερινή και το Betarades.gr έχει ξεχωρίσει τρεις προτάσεις από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ανάμεσά τους και μία από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε στην Τούμπα. Παράλληλα, μία ακόμη επιλογή προκύπτει από το μπασκετικό κουπόνι! Πάμε να δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά του Betarades.gr.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά Europa League με το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Σάλκε, στο οποίο θα πάμε με το 1 DNB σε απόδοση 2.50 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στις εγχώριες διοργανώσεις καλείται να πιστοποιήσει ο ΠΑΟΚ, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση στην κατάμεστη Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετρούσε οκτώ συνεχόμενες νίκες ως την Κυριακή, όταν η Ξάνθη ήρθε να βάλει τέλος σε αυτό το σερί, αφού τον υποχρέωσε σε εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι ανώτερος, ωστόσο του έλειψε το καθαρό μυαλό και η τύχη στην τελική προσπάθεια. Σήμερα, θα έχει την πολύτιμη συμπαράσταση του κόσμου του που εξάντλησε σε λίγες ώρες τα εισιτήρια, ενώ στα τελευταία 10 εντός έδρας παιχνίδια του στο Europa League έχει ηττηθεί μόλις μια φορά (5-4-1). Από την άλλη πλευρά, η Σάλκε βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνταξης μετά το τραγικό φινάλε στο 2016 και το τελευταίο χρονικό διάστημα παλεύει να κερδίσει θέσεις στην κατάταξη της Μπουντεσλίγκα, όπου έχει μείνει 11η. Βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η σχετικά άνετη εντός έδρας νίκη με σκορ 2-0 επί της Χέρτα το περασμένο Σάββατο που την επανέφερε στα τρίποντα μετά από δύο αγωνιστικές απέναντι σε Άιντραχτ (0-1 εντός έδρας) και Μπάγερν Μονάχου (1-1 εκτός έδρας). Γι’ ακόμη μια φορά δεν έθελξε με την απόδοσή της, ωστόσο είχε την απαραίτητη ουσία και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι σκόραρε σε πολύ καίριες στιγμές του αγώνα (41’ και 62’). Θεωρούμε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και θα τον στηρίξουμε.

Προβάδισμα η Λουντογκόρετς

Συνεχίζουμε με τον αγώνα Λουντογκόρετς – Κοπεγχάγη, με την επιλογή μας να είναι ο 1 DNB σε απόδοση 1.91. Με εμφανή τα σημάδια της αγωνιστικής απραξίας, αλλά και με σαφέστατη διάθεση να εκμεταλλευτεί την έδρα της κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» θα υποδεχθεί την Κοπεγχάγη η Λουντογκόρετς. Η βουλγαρική ομάδα, βέβαια, δεν έδειξε να είναι και πολύ επηρεασμένη από τη δίμηνη χειμερινή διακοπή, καθώς στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο πέρασε με το επιβλητικό 4-0 από την έδρα της Μοντάνα. Διατηρήθηκε έτσι την πρώτη θέση της βαθμολογίας και στο +7 από τη δεύτερη Λέφσκι Σόφιας πραγματοποιώντας έναν υγιεινό περίπατο αφού μετράει 16-2-1 και έχει σκοράρει 50 φορές σε 19 παιχνίδια. Από την άλλη πλευρά, από δίμηνη διακοπή προέρχεται και η Κοπεγχάγη, με το εγχώριο πρωτάθλημα, μάλιστα, να ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο και να τη βρίσκει να δίνει ντέρμπι απέναντι στην Μπρόντμπι. Ο τελευταίος επίσημος αγώνας της δόθηκε στις 11 Δεκεμβρίου ενώ στο διάστημα της διακοπής έδωσε πέντε φιλικά παιχνίδια. Ξεκίνησε με νίκη επί της Χάλμσταντ, όμως στη συνέχεια γνώρισε τέσσερις ήττες στα παιχνίδια με αντιπάλους τις Σπαρτάκ Μόσχας, Τζεονμπούκ, Μόλντε και Ρόζενμποργκ. Πιο έτοιμη αγωνιστικά η Λουντογκόρετς, η οποία, επιπλέον, αγωνίζεται εντός έδρας. Πιστεύουμε ότι έχει προβάδισμα για τη νίκη.

Με τα γκολ στην Ολλανδία

Περνάμε στο παιχνίδι Αλκμάαρ – Λυών, όπου θα επιλέξουμε το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 1.85. Στο 2-2-1 το εντός έδρας ρεκόρ της Αλκμάαρ φέτος στο Europa League, δέχτηκε γκολ σ’ όλα τα ματς του ομίλου στο γήπεδο της. Έρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-2 επί της Χέρενφεν την Κυριακή, αποτέλεσμα που την επανέφερε στην τετράδα, αλλά με πολύ μικρή απόσταση απ’ τις διώκτριες ομάδες. Στον αντίποδα, ούτε κατά διάνοια δε σκέφτεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού η Λυών, που έχει πάρει πολύ «ζεστά» την παρουσία της στο Europa League. Με δεδομένο ότι στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο απ’ την 4η θέση, αλλά και το γεγονός ότι είναι εκτός Κυπέλλου και Λιγκ Καπ, η Ευρώπη φαντάζει ως ο μοναδικός δρόμος διάκρισης φέτος για τους λυονέ, που δεν πατούν καλά μέσα στο 2017. Τελείωσαν στην 3η θέση του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω από Γιουβέντους και Σεβίλλη, παρά το γεγονός ότι ήταν αήττητη σ’ όλο το δεύτερο γύρο με ρεκόρ 1-2-0. «Υποβιβάστηκε» στο Europa League και οι άνθρωποι της μιλούν για κατάκτηση του. Περιμένουμε αρκετά τέρματα στη σημερινή αναμέτρηση, θα πάμε με το Over.

Στηρίζουμε Γαλατά

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και τον προημιτελικό του Κυπέλλου Τουρκίας Γαλατασαράι – Νταρουσάφακα (διεξάγεται στην Άγκυρα) με την επιλογή μας να είναι η Γαλατασαράι +5, σε απόδοση 1.83. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί απόψε, η Νταρουσάφακα είναι καλύτερη ομάδα γενικά, όμως έχει παίξει κακό μπάσκετ με πέντε ήττες στα τελευταία επτά ματς με μοναδική «έκλαμψη» το 72-65 επί της Φενέρ για την Euroleague. Η Γαλατσαράι, ως μεγάλο όνομα του τουρκικού μπάσκετ, παρουσιάζεται πολύ σοβαρή σε διοργανώσεις Kυπέλλου, σε ουδέτερο γήπεδο ένα μικρό πλεονέκτημα θα το έχει η Γαλατασαράι, διότι διαθέτει οπαδούς σε όλη την χώρα, η προτιμότερη επιλογή είναι η νίκη της Γαλατασαράι και για μεγαλύτερη ασφάλεια το +5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.