1ου ορεινού αγώνα Γεντίκι Trail – « Νεσσωνίδος Όρος»

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος ορεινός αγώνας στην περιοχή Γεντίκι το οποίο απέχει 10 χλμ από το κέντρο της Λάρισας κατευθυνόμενοι προς το Συκούριο. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί σηματοδοτημένο μονοπάτι, η απόσταση είναι 17 χλμ και η θετική υψομετρική 1278μ. Η έναρξη του αγώνα θα γίνει στις 10.00 π.μ και αναμένεται να διαρκέσει 5 ώρες για τον τελευταίο αθλητή. Η απονομή των μεταλλείων και των αναμνηστικών θα γίνει στο Καλοχώρι Λάρισας.

Παράλληλα με τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν στο Καλοχώρι και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών και λοιπών πόρων του όρους με κύρια εστίαση στον περίφημο πράσινο θεσσαλικό λίθο, το μάρμαρο με το οποίο στολίστηκε η Αγιά Σοφιά και άλλα μνημεία παγκοσμίου φήμης, το οποίο θα παρουσιάσει ο Επικ. Καθηγητής ΑΠΘ Βασίλειος Μέλφος.

Ταυτόχρονα θα γίνει μια πρώτη γνωριμία με παραδόσεις και τοπικά προϊόντα των τριών παρακείμενων χωριών, Καλοχώρι, Νέσσωνας, Χειμάδι, με επίσκεψή τους, με έκθεση φωτογραφιών, παρουσίαση δρώμενων από τα παιδιά του σχολείου και με τοπικά εδέσματα από τις γυναίκες των χωριών και επίσκεψη σπιτιών Cob στον Νέσσωνα.

Οι εκδηλώσεις θα συνδιοργανωθούν από το σύνολο των τοπικών φορέων συνεργαζόμενοι με την Περιφέρεια Θεσσαλία και το Δήμο Τεμπών. Για το λόγο αυτό την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 11 π.μ