Χαρακόπουλος: Μη μετράτε την οργή των αγροτών με τα τρακτέρ στους δρόμους!

«Κάνει λάθος το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αν μετρά τις αντιδράσεις των αγροτών μόνον με τα τρακτέρ που είναι στο δρόμο» τόνισε ο, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις (σε συνέντευξή του στη “ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση” και στην εκπομπή “Πολιτικοί Διάλογοι” του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Κολλάτου). Όπως εξήγησε «υπάρχει κόσμος που σκέπτεται ακόμη και τα 20 ευρώ που χρειάζεται για να πάει στα Τέμπη. Εκεί φθάσαμε! Υπάρχει απογοήτευση διότι δεν υπήρξαν αποτελέσματα από τις περυσινές κινητοποιήσεις. Θεωρούν ότι με αυτή την κυβέρνηση δεν έχουν να ελπίζουν τίποτε. Ότι το 3ο μνημόνιο ήταν κομμένο και ραμμένο για τους αγρότες είναι μια αλήθεια, αλλά γιατί δεν υπήρξε αυτό το «κοστούμι” στο προηγούμενο μνημόνιο; Ας αναρωτηθούν οι αγρότες».

Σενάρια δραχμής…

Αναφορικά με την αξιολόγηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν έχουν γίνει καθόλου σοφότεροι από την περιπέτεια που μπήκε η χώρα το 2015. Οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση δεν οδηγούν πουθενά. Ο χρόνος είναι χρήμα! Όσο καθυστερούν ο λογαριασμός μεγαλώνει και οι απαιτήσεις των δανειστών μεγαλώνουν. Τα μηνύματα που εκπέμπει η κυβέρνηση δεν είναι σοβαρά. Κάθε μέρα βγαίνει και ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας και μιλάει για σενάρια δραχμής. Δυστυχώς, ελαφρά τη καρδία πολλές φορές ψηφίζει ο ελληνικός λαός σκοτισμένος από οργή και αγανάκτηση, αλλά οι επιλογές αυτές είναι που χρεώνουν το μέλλον όλων μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν κάνουμε τις επιλογές μας».

Μειώσεις συντάξεων…

Σχετικά με το συνταξιοδοτικό, ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «θα ανοίγει και θα ξανανοίγει όσο δεν αλλάζει η κατάσταση στην οικονομία, όσο δεν γίνονται επενδύσεις. Γιατί δεν δίνουν μόνον δουλειά οι επενδύσεις, προσφέρουν και ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία. Δυστυχώς, όμως, κανείς δεν θα έλθει να κάνει επενδύσεις σε μια χώρα που έχει ποινικοποιήσει την έννοια του κέρδους και του επιχειρείν. Με τέτοιους φορολογικούς συντελεστές, όλοι φεύγουν. Τα νέα παιδιά που έχουν πτυχία και που η πατρίδα επένδυσε πάνω τους για να έχουν γνώσεις και δεξιότητες και να τις εφαρμόσουν εδώ, φεύγουν γιατί δεν υπάρχουν δουλειές. Γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης “ξεδιπλώνοντας” τη “Συμφωνία Αλήθειας” δεσμεύθηκε για μείωση στο 20% από 29% του φόρου των επιχειρήσεων μέσα σε 2 χρόνια και στη μείωση του φόρου των μερισμάτων».

Τέλος, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι «ορθώς η ΝΔ ζητά εκλογές γιατί όσο μένει αυτή η κυβέρνηση τόσο επιβαρύνεται η κατάσταση. Οι εκλογές δεν είναι το πρόβλημα, είναι το μέσο για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος. Η παράταση της αβεβαιότητας, το έλλειμμα αξιοπιστίας που έχει η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η χώρα έναντι των εταίρων και των δανειστών, επιβάλουν την απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης: