«Ζητάμε την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και περισσότερους εθελοντές»

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, έκοψε το απόγευμα της Τρίτης στο Soul of Art, το Φιλοζωϊκό Σωματείο Φαρσάλων, με την παρουσία πολλών μελών και φίλων του Συλλόγου, με στόχο κυρίως να κάνουν γνωστό το έργο τους σε όσους δεν το ξέρουν και να καλέσουν τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να πλαισιώσει εθελοντικά τις δράσεις τους και τον αγώνα για τα αδέσποτα τετράποδα της περιοχής.

Την πίτα έκοψε η πρόεδρος κ. Βάσω Βαρσάμη – Αστάρα, που τόνισε ότι ο Φιλοζωϊκός έχει τον τελευταία χρόνια μεγάλο έργο υπέρ των αδέσποτων, αφού από το 2013 και έπειτα περιέθαλψαν αρκετά σκυλιά και έδωσαν για υπεύθυνες υιοθεσίες αρκετά από αυτά. Αυτή τη στιγμή ο Φιλοζωϊκός φιλοξενεί ζώασε χώρο που έχει προχωρήσει η οικογένεια Νικόπουλου, ωστόσο θα πρέπει να βελτιωθεί η εθελοντική εργασία, καθώς έχουν μείνει τώρα ελάχιστοι εθελοντές που δουλεύουν σκληρά για να μπορέσουν να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν στα αδέσποτα. Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων καθώς και στις ενέργειες που γίνανε για τον εμβολιασμό αρκετών αδέσποτων στην περιοχή  αλλά και το πρόγραμμα στειρώσεων των αδέσποτων που ήδη υλοποιείται.

Παράλληλα η πρόεδρος ζήτησε την υπεύθυνη φροντίδα των κατοικίδιων από τους ιδιοκτήτες τους τονίζοντας πως η νέα νομοθεσία είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Όσο αναφορά τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων στην πόλη η πρόεδρος ανέφερε: «Τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται, αφού πολλοί που έχουν σκυλιά δεν τα στειρώνουν, γι αυτό και το πρόβλημα γιγαντώνεται. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, ζητάμε να ενισχυθεί το τοπικό εθελοντικό κίνημα, γιατί όλοι μαζί θα καταφέρουμε περισσότερα πράγματα» και ζήτησε να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο η τοπική κοινωνία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σωματείο και να υλοποιήσει τους στόχους του με μεγαλύτερο από αυτούς την ίδρυση ενός κυνοκομείου. Τέλος ζήτησε από τους πολίτες να καταγγείλουν την κακοποίηση των ζώων τόσο σε οικόσιτα όσο και αδέσποτα πλάσματα.

Τυχερή της βραδιάς η νέα πρόεδρος της φιλαρμονικής κ. Γιάννα Ελισσαίου – Αρμανίδη.

16736464_10210120363420176_870820026_n

Τέλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ Άρη Καραχάλιο και τον αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Πουλαράκη για την παρουσία τους, τον Βασίλη Σίμο για την προσφορά της βασιλόπιτας, τον κτηνίατρο Θεοχάρη Γεώργιο στενό συνεργάτη του σωματείου  και όλους όσους παραβρέθηκαν.