Συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ στο Βερολίνο

Πάνω απο μία ώρα διήρκεσε η η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άγκελα Μέρκελ, στα γραφεία του CDU, στο Βερολίνο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στα γραφεία του κυβερνώνοντος κόμματος της Γερμανίας, στις δύο το μεσημέρι (σημ: ώρα Ελλάδος).

Είδε την Καγκελάριο Μέρκελ για περίπου 20 λεπτά και ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση, με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Μιχάλη Μπεκίρη, του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων Γιάννη Σμυρλή και του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια. Από την γερμανική πλευρά την κ. Μέρκελ πλαισιώνουν συνεργάτες της από το CDU.

Η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί κρίσιμης σημασίας τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βερολίνο.

Αύριο Τρίτη θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συνέχεια, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Σε πρωινές δηλώσεις του, στην γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε «μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας εάν φέρουμε έγκαιρα την πολιτική αλλαγή». Η εφημερίδα, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της υπό τον τίτλο «Οι συντηρητικοί της Ελλάδας αναζητούν εγγύτητα με το Βερολίνο», επισημαίνει ότι το γεγονός πως ο κ. Σόιμπλε απειλεί εκ νέου την Αθήνα με έξοδο από την Ευρωζώνη προσδίδει στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της στη Γερμανία, μια «δική της εκρηκτικότητα».

Όπως έλεγε στέλεχος του ηγετικού επιτελείου της ΝΔ, το βασικό «αίτημα» του κ. Μητσοτάκη προς την γερμανική κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσει «δημοσιονομικό αέρα». Η ίδια πηγή διευκρίνισε, ότι η στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού άλλωστε έχουν αναπτύξει τις θέσεις τους στην καγκελάριο της Γερμανίας ήδη από πέρυσι τον Μάρτιο. Φυσικά, υπενθυμίζουν ότι είναι πάγια θέση της ΝΔ ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών της χώρας, καθώς επίσης ότι «η ΝΔ στηρίζει ό,τι είναι προς όφελος της χώρας».

Πηγή: www.ant1news.gr