Ο Άγιος Βαλεντίνος και η κρίση!

Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου και πριν την οικονομική κρίση σχεδόν όλοι οι ερωτευμένοι της επαρχίας μας χάριζαν ένα δωράκι στο έτερον ήμισυ τους. Αν είστε από αυτούς που πιστεύουν πως Έρωτας και Επανάσταση πάνε μαζί θα πρέπει να γνωρίζεται πως η όλη διαδικασία ξεκινάει τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν, με έρευνα αγοράς από τους ερωτοχτυπημένους στα καταστήματα της πόλης μας.

Με μία μικρή έρευνα που κάναμε σε κάποια από τα καταστήματα, οι ιδιοκτήτες τους μας ενημέρωσαν με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Κάθε χρόνο η κίνηση στα ανθοπωλεία αυξάνεται κατά πολύ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ερωτευμένους να αγοράζουν κατά κόρον τριαντάφυλλα καθώς και συμπίτιουμ (ορχιδέα γίγας ). Οι αγορές μπορούν να ξεκινούν από ένα λουλούδι έως και πολύ τεράστια μπουκέτα.

Τα ζαχαροπλαστεία από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως και για αυτούς ο Άγιος κάνει το «θαύμα» του και αποτελεί μία ημέρα με  καλή αγοραστική κίνηση. Οι ερωτευμένοι επισκέπτονται τα καταστήματα για να αγοράσουν ειδικές συσκευασίες με σοκολατάκια καθώς και διάφορα άλλα γλυκίσματα που έχουν παρασκευαστεί για εκείνη την ημέρα στολισμένα κατάλληλα για την περίπτωση.

Βέβαια υπάρχουν και αρκετοί εραστές οι οποίοι δεν αρκούνται σε λουλούδια και γλυκά και επιλέγουν να στραφούν στην αγορά κοσμημάτων και εσωρούχων για τους/της συντρόφους τους. Ειδικές  σειρές σε κοσμήματα και εσώρουχα δημιουργούν κάθε χρόνο γνωστές εταιρίες ώστε τα δώρα να αποτελούν πραγματικά έκπληξη.

Το έθιμο συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι τις μέρες μας . Έτσι εσείς που θα επιλέξετε και φέτος  να κάνετε δώρο στο αγαπημένο σας πρόσωπο την 14η Φεβρουαρίου είναι σίγουρο ότι θα κάνετε ευτυχισμένα τρία πρόσωπα. Εσάς, το άτομο που θα προσφέρετε το δώρο και τον επαγγελματία από όπου το αγοράσατε ειδικά σε αυτή την οικονομική περίοδο!