Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αυριανό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στον θεσσαλικό κάμπο αλλά και πανελλαδικά για το αυριανό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα 14 Φεβρουαρίου στις 13.30 στην πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, απηύθυνε κάλεσμα σε αγρότες αλλά και στον λαό της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά.

«Στη συνάντηση στο υπουργείο την περασμένη Παρασκευή όχι μόνο δεν πήραμε καμία απάντηση και καμία λύση στα αιτήματά μας, αλλά νιώσαμε ότι μας κοροϊδεύουν κιόλας. Απαντάμε με την κινητοποίηση αυτή, με τον αγώνα που συνεχίζεται και μετά, με τον τρόπο που θα αποφασίσουν οι αγρότες που έχουν τα τρακτέρ στα μπλόκα. Καλούμε να συμμετέχει και ο εργαζόμενος, ο εργάτης, ο άνεργος, ο συνταξιούχος. Και αν νομίζουν ότι οι αγρότες είναι σαν το λύκο της παροιμίας που του έπεσαν τα δόντια και του έβγαζε τη γλώσσα η κατσίκα, απαντάμε ότι ο λύκος έχει ακόμη δόντια και μάλιστα κοφτερά»! είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτας.

Ήδη έχουν «κλειστεί» 15 λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τις 7 το πρωί αύριο από Λάρισα, Αγιά, Τύρναβο, Νίκαια, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και τα χωριά του θεσσαλικού κάμπου για να μεταφέρουν τους αγρότες στην Αθήνα.

Η προσυγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα στις 13.00 και στη συνέχεια περπατώντας οι αγρότες θα φτάσουν στην πλατεία Βάθη στις 13.30. Θα γίνει η διαμαρτυρία και οι ομιλίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία ως το Σύνταγμα.

Στο μεταξύ και σήμερα οι αγρότες στο μπλόκο στο Αργυροπούλι Τυρνάβου θα κλείσουν το δρόμο Λάρισας-Κοζάνης από τις 18.00 ως τις 22.00.

Οι αγρότες στη Ραχούλα Λάρισας θα κλείσουν το δρόμο Λάρισας-Τρικάλων 15.00-17.00.

ΣΤΟΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 15.00 το μεσημέρι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου και των Φαρσάλων (που πέρυσι ήταν στο μπλόκο των Τεμπών) θα συμμετέχουν σε συνάντηση που έχει οριστεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και 4 υπουργούς στο υπ. αγροτικής ανάπτυξης με αγρότες και από άλλα μπλόκα (Πράσινα Φανάρια, Εύζωνοι κλπ). Συντάσσονται με την συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν δηλώσει ότι δεν θα λάβουν μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Πηγή: ert.gr