Φιλέτο στήθος κοτόπουλο – με σάλτσα σκόρδο παρμεζάνα

Υλικά

  • 1300 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι κατά βούληση
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 αυγά
  • 120 ml. γάλα
  • 8 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
  • 60 ml. (4κ.σ.) ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/4 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1/4 κ.γ. ξερός βασιλικός
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 10 κ.γ. μαγιονέζα
  • 15 ml. σιρόπι σφενδάμου
  • 5 ml. φρέσκο χυμό λεμόνι ( 1 κ.γ.)

Βήματα

1.Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε.

2.Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια πάχους 2,5 εκ. περίπου. Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά.

3.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.

4.Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο αλεύρι και έπειτα στο αυγό. Βουτάμε ξανά στο αλεύρι και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κομμάτι κοτόπουλου.

 ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

5.Βάζουμε το σκόρδο και 2 κ.σ. λάδι σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά.

6.Βγάζουμε τα σκόρδα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

7.Βάζουμε τα σκόρδα σε ένα μπολ και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να τα λιώσουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τη μαγιονέζα, το σιρόπι, την παρμεζάνα, το χυμό του λεμονιού, το ξύδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

8.Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να προκύψει η σάλτσα και περιχύνουμε τα τραγανά κομμάτια του κοτόπουλου.

Tip: το σιρόπι σφενδάμου θα κάνει αυτό το φαγητό διαφορετικό

Για περισσότερες συνταγές επισκεφθείτε την σελίδα μαγειρικής pasmageirevontas.gr