Στους λογαριασμούς το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Ιανουαρίου

Από σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης 9 μέχρι και το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων της πρώτης φάσης (30 δήμων) του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για το μήνα Ιανουάριο 2017.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως χθεσινό δημοσίευμα του dikaiologitika news , το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι πρόκειται για την τελευταία πληρωμή μετά την παράταση που είχε δοθεί μέχρι 31-1-2017.

Το ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται σε 12.182.555,70 ευρώ και αφορά 48.160 δικαιούχους του προγράμματος. Όσο αφορά το καθολικό πρόγραμμα του ΚΕΑ όπως αποκάλυψαν χθες τα dikaiologitika news πολύ μικρότερο ποσό, από τα 200 ευρώ το μήνα, που έχει οριστεί ως κατώτατο όριο, θα λάβει, τελικά, ένας σημαντικός αριθμός δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Ο λόγος είναι ότι το βασικό εισοδηματικό όριο που έχει τεθεί για μονοπρόσωπο νοικοκυριό (1.200 ευρώ το τελευταίο εξάμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης), ισχύει αθροιστικά για να δοθεί η οικονομική ενίσχυση.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο δικαιούχος δηλώσει ότι το τελευταίο εξάμηνο είχε έσοδα για παράδειγμα 900 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι εισέπραττε κάθε μήνα έως 150 ευρώ. Αν δεν έχει κάποιο άλλο πρόσθετο μέλος (πχ σύζυγος, τέκνο), τότε θα λάβει οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο ποσό των 50 ευρώ το μήνα, ώστε συνολικά το μηνιαίο εισόδημά του να φτάσει τα 200 ευρώ.

Πηγή: dikaiologitika.gr