Β. Κόκκαλης : «Στις 31 Ιανουαρίου θα δοθούν χρήματα για το πετρέλαιο»

Συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου είχε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης. Συζητήθηκαν θέματα φορολογικής φύσεως που αφορούν τους αγρότες και τις οργανώσεις τους και οι τρόποι επίλυσής τους.

Ο κ. Β. Κόκκαλης, δήλωσε ότι: η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει τη βούληση να βοηθήσει στην ανάπτυξη νομοθετικού πλαισίου με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς τόσο για τους τελούντες υπό εκκαθάριση, όσο και για τους ενεργούς.

Ζήτησε από την Υφυπουργό κ. Κ. Παπανάτσιου να σκύψει πάνω στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, ώστε οι επιστροφές των οφειλόμενων ποσών (πιστωτικού ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου κ.λ.π) να πραγματοποιούνται σύντομα.

Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης υποστήριξε ότι το υπουργείο δεν είναι απέναντι από τους αγρότες αλλά δίπλα τους. Μάλιστα απεύθυνε κάλεσμα τονίζοντας ότι « θα τους περιμένουμε σε διάλογο για να λύσουμε όσα προβλήματα μπορούν να λυθούν».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βασίλη Κόκκαλη έχουν ως εξής:

«Κάθε μέρα η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δέχεται αγρότες στο Υπουργείο. Και εγώ και ο κ. Τσιρώνης και ο κ. Αποστόλου. Τα γνωρίζουμε τα προβλήματα δεν είμαστε απέναντι από τους αγρότες. Είμαστε δίπλα στους αγρότες. Να το ξεκαθαρίσουμε, θα τους περιμένουμε σε διάλογο για να λύσουμε όσα προβλήματα μπορούν να λυθούν, τώρα και όσα δεν μπορούν να λυθούν, θα είμαστε σε μια ανοικτή επικοινωνία. Επαναλαμβάνω δεν είμαστε απέναντι από τους αγρότες , είμαστε δίπλα. Να ξεκαθαρίσω, ήδη, γίνεται η κουβέντα για το ακατάσχετο, είναι θέμα διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Τα πετρέλαια θα μπούνε στις 31 Ιανουαρίου και για το φορολογικό για το οποίο γίνεται πολύ μεγάλη κουβέντα. Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες φέτος θα έχουν μείωση του φόρου».

Επίσης με απώτερο στόχο την προάσπιση της αγροτικής παραγωγής και την πάταξη των ελληνοποιήσεων, ο Υφυπουργός κ. Β. Κόκκαλης πρότεινε την εντατικοποίηση των ελέγχων διακίνησης αγροτικών προϊόντων από κλιμάκια του Υπουργείου Οικονομικών και την υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων για τη πλήρη διαφάνεια και τη διάκριση των παραγωγών από τους ενδιάμεσους.

Με πληροφορίες από ert.gr