Στο All Star Game o Γιάννης Αντετοκούνμπο

Κάθε μέρα και μια σελίδα της Ιστορίας γράφει ο 22χρονος Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μετά από πολυήμερη ψηφοφορία αναδείχθηκε ως παίκτης της βασικής πεντάδας του All Star Game και έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε τη θέση αυτήν.

Συμπαίκτες του διεθνή φόργουορντ θα είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κάιρι Ίρβινγκ, το αστέρι των Μπουλς, Τζίμι Μπάτλερ, και τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν των Ράπτορς.

Ο Γιάννης «έσπασε» και το ρεκόρ του Κινέζου Γιάο Μινγκ (Ρόκετς 2002-11), ο οποίος ήταν στην αρχική πεντάδα της Δύσης το 2003 σε ηλικία 22 ετών, 4 μηνών και 28 ημερών.  Ο ηγέτης των Μπακς έγινε ο νεότερος μη Αμερικανός που θα αγωνιστεί βασικός σε All Star Game, μιας και στις 19 Φεβρουαρίου θα είναι 22 ετών, 2 μηνών και 13 ημερών!

Ο Γιάννης συγκέντρωσε 1.604.463 ψήφους και τερμάτισε τρίτος στην Ανατολή, πίσω από τον ΛεΜπρόν (1.893.751) και τον Ίρβινγκ (1.696.769), ενώ συνολικά από τους παίκτες του ΝΒΑ τερμάτισε έκτος. Να σημειωθεί πως οι παίκτες και οι δημοσιογράφοι τον κατέταξαν στη δεύτερη θέση.

«Σας ευχαριστώ τόσο πολύ όλους τους οπαδούς! Είμαι τόσο ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία που μου δίνετε να ξεκινήσω στο All Star Game», ήταν το μήνυμά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ μέσω της σελίδας των Mπακς είπε: «Γεια σας, είμαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και για τις ψήφους. Σημαίνουν πολλά για μένα».

Σε μήνυμά του στο Twitter σημείωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον καθένα από σας ξεχωριστά για τη στήριξή σας όλες αυτές τις μέρες. Συμμετείχατε ενεργά σ’ένα όνειρό μου και με βοηθήσατε να το κάνω πραγματικότητα…Το εκτιμώ απίστευτα πολύ!

Να είστε σίγουροι πως θα παίξω και για σας στο All Star Game! Ευχαριστώ Ελλάδα».

Αντίπαλοί του θα είναι οι Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν, Καουάι Λέονανρντ κι Άντονι Ντέιβις, οι οποίοι συνθέτουν τη βασική πεντάδα της Δύσης. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο οποίος πραγματοποιεί την κορυφαία χρονιά της καριέρας του, δεν βρέθηκε στη βασική πεντάδα της Δύσης, με τον Κάρι να του «κλέβει» τη θέση την τελευταία στιγμή.

Οι πεντάδες:

Δύση: Στεφ Κάρι (Ουόριορς), Κέβιν Ντουράντ (Ουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Καουάι Λέοναρντ (Σπερς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς)

Ανατολή: Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς), Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς)

Πηγή: www.ant1news.gr