Γυναικολογικές εξετάσεις σε γυναίκες ρομά στα Φάρσαλα

Το «Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων» της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ με υπεύθυνη την κοινωνιολόγο Λιάπη Βίκυ συνεπικουρούμενη από την νοσηλεύτρια του κέντρου Βακαλούλη Αθανασία, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων οργάνωσε τη δράση στα πλαίσια του οικογενειακού προγραμματισμού, που πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνδρομή του κ. Βαλασούλη Γεώργιου Μαιευτήρα – Γυναικολόγου του Π.Ε.Δ.Υ Μ.Υ Λάρισας, της Κατσούρα Μαρίας μαίας και της Καρρά Αλεξάνδρας επισκέπτρια υγείας του Σταθμού Οικογενειακού Προγραμματισμού.

ΡΟΜΑ ΕΚΕΤΑΣΕΙΣ-115732

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγινε ενημερωτική ομιλία από τον κ. Βαλασούλη σχετικά με την πρόληψη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το εμβόλιο κατά του υιού HPV και το τεστ Παπ όπου συμμετείχαν 34 γυναίκες Ρομά. Κατόπιν λήφθηκαν δείγματα για έλεγχο από 20 γυναίκες Ρομά.

ΡΟΜΑ ΕΚΕΤΑΣΕΙΣ-121010

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βαλασούλη Γεώργιο, την κα Κατσούρα Μαρία και την κα Καρρά Αλεξάνδρα,  όπως και την Διεύθυνση και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Η Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ

Συροπούλου Δέσποινα