Ερχονται καταιγίδες τη νύχτα. Αγωνία στη Λάρισα για τη στάθμη του Πηνειού

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Λαρισαίων για να αντιμετωπίσει μετά τη σχετική ύφεση των καιρικών φαινομένων ακόμη μία δύσκολη νύχτα, περιμένοντας αυτή τη φορά καταιγίδα τη νύχτα, ενώ σύμφωνα με το μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη τα φαινόμενα θα είναι ακόμη πιο έντονα σε Φάρσαλα και Μαγνησία.

Η καταιγίδα αναμένεται να πλήξει από αργά το βράδυ (μετά τις 10.00 μέχρι και τις 3.00 τα ξημερώματα)  και την πόλη του Βόλου.

Η αγωνία των δημάρχων είναι μήπως συμβεί γρήγορο λείωσιμο των χιονιών και αυτό οδηγήσει σε πλημμυρικά φαινόμενα, για το λόγο αυτό έχουν δοθεί οδηγίες από προχθές για καθαρισμό των φρεατίων, ενώ στη Λάρισα οι εργασίες αυτές ξεκίνησαν από το πρωί του Σαββάτου.

Σε συναγερμό βρίσκεται και η ΔΕΥΑΜΒ για τα ευπαθή σε πλημμυρικά φαινόμενα σημεία όπως στη Νεάπολη, τον Κραυσίνδωνα και το παλιό λιμεναρχείο και έχει ήδη προχωρήσει στον καθαρισμό φρεατίων..
Σύμφωνα με το Φάνη Τακούδη, ο καιρός θα συνεχιστεί για ημέρες βροχερός στα πεδινά της Θεσσαλίας, με μία ύφεση το Σαββατοκύριακο, ενώ από Δευτέρα προς Τρίτη αναμένουμε νέο κύμα με χιόνια στα ορεινά και βροχές στα πεδινά. Οι θερμοκρασίες πάντως έχουν ανέβει αισθητά σε σχέση με πρηγούμνες ημέρες και κυμαίνοται στα πεδινά της Θεσσαλίας από 0-η 1 βαθμό η κατώτερη μέχρι 9-10 βαθμούς η μέγιστη…

Σε ότι αφορά τη ΔΕΥΑΛ η ανησυχία είναι από την αργή αλλά σταθερή άνοδο της στάθμης του Πηνειού και όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σούλτης οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή και παρακολουθούν το φαινόμενο στο σταθμό μέτρησης και αν χρειαστεί τότε θα ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Πηγή: www.thessaliatv.gr