Δωρεάν σεμινάριο μηχανικών στη Λάρισα

Σεμινάριο τριήμερης διάρκειας με τίτλο «Εισαγωγή στο QGIS» και δωρεάν συμμετοχή οργανώνει το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας αλληλοδιαδόχως στη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.
Τα μέλη του ΤΕΕ αλλά και όσοι είναι απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών και δεν έχουν εγγραφεί στο ΤΕΕ μπορούν να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια επίσης δωρεάν.

Εισηγητής είναι ο Ιωάννης Φαρασλής, μέλος ΕΔΙΠ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επιστημονικά υπεύθυνος ο Δημήτρης Σταθάκης, αναπλ. καθηγητής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα, τo σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο ισόγειο του κτιρίου του ΤΕΕ στο χώρο του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ, τις τρεις αλλεπάλληλες Πέμπτες 19, 26 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου, ώρες 16:00 έως 21:00.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στις έννοιες και στην ορολογία της επιστήμης των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS – Geographical Information Systems), και στην εκμάθηση και λειτουργία ενός από τα πιο διαδεδομένα λογισμικά ανοικτού κώδικα, το QGIS. Με το πέρας του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίζουν τον τρόπο μοντελοποίησης της χωρικής πληροφορίας (vector, raster), θα είναι ικανοί να εισάγουν δεδομένα στο QGIS για περαιτέρω επεξεργασία και ανάλυση, θα μπορούν να κατασκευάζουν χαρτοσυνθέσεις από γεωχωρικά δεδομένα καθώς και να υλοποιούν βασικά χωρικά ερωτήματα και να επεξεργάζονται χωρικά δεδομένα στο QGIS.

Πηγή: www.eleftheria.gr