Νέο κύμα κακοκαιρίας την Κυριακή

Πριν καλά καλά συνέλθουν από το προηγούμενο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, πολλές περιοχές της χώρας θα έρθουν ξανά αντιμέτωπες με χιόνια και ισχυρές καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θρακη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά αναμένονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά με βαθμιαία επέκταση στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Για την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.