Τόσκας: έρχεται μείωση 50% στα πρόστιμα του ΚΟΚ

Μείωση 50% στα πρόστιμα του ΚΟΚ προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η πρόταση είναι μεν παλαιότερη, όμως όπως αποκάλυψε ο Νίκος Τόσκας, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας της, σε συνεργασία με το Υπ. Μεταφορών και μάλιστα «είναι θέμα ημερών η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης».

Η μείωση 50% θα αφορά όλα τα πρόστιμα του ΚΟΚ, «με εξαίρεση την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης», όπως σημειώνεται στην συνέντευξη του κ. Τόσκα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Επί τάπητος η μείωση στις αποδοχές των ένστολων
Σε ότι αφορά το νέο μισθολόγιο για τους ένστολους, στο πλαίσιο αλλαγών σε όλα τα Ειδικά Μισθολόγια, ο κ. Τόσκας ανέφερε «υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν θα πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».
Κατά τα λοιπά, ο κ. Τόσκας χαρακτηρίζει ως σημαντικά τα ευρήματα από την υπόθεση Ρούπα, ενώ σε σχέση με την κατάσταση στα Εξάρχεια, όπου και χθες υπήρξε διπλή επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότοφ, ο Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαχωρίζει την εγκληματικότητα από την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, σημειώνει ότι «είναι αρκετά περίπλοκο και δεν θα τελειώσει σύντομα», καθώς «διαφοροποιείται καθημερινά». Με αφορμή τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, λόγω κακοκαιρίας, στιγματίζει τη στάση εκείνων που αρνήθηκαν να συμβάλουν στην προστασία των προσφύγων, υπογραμμίζοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί ακόμα και με επιτάξεις. «Η επικράτεια είναι συνολική, το κράτος είναι ενιαίο και οι κανόνες εφαρμόζονται παντού», λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.ant1news.gr