Ο “γάμος” Παπανδρέου – Γεννηματά έφερε επιστροφές στο ΠΑΣΟΚ

Αλλαγές στον κοινοβουλευτικό χάρτη επιφέρει η συμπόρευση του Γιώργου Παπανδρέου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ιλχάν Αχμέτ, που το πρωί αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού συναντήθηκε με την Φώφη Γεννηματά και εντάχθηκε στην ΚΟ στη Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Την ανακοίνωση της αποχώρησης του Ιλχάν Αχμέτ από το Ποτάμι έκανε ο προεδρεύων της Βουλής.

Σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησης του.

«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία» τονίζει ο Ιλχάν Αχμέτ.

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής επισημαίνει ακόμη, ότι για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση.

«Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» καταλήγει ο Ιλχάν Αχμέτ.

Ο Ιλχάν Αχμέτ είναι ο τέταρτος βουλευτής που χάνει το Ποτάμι. Προηγήθηκαν οι Κατερίνα Μάρκου, Χάρης Θεοχάρης και Ιάσων Φωτήλας.

«Ρωτούν “ήσασταν 11, τώρα είστε 7, τι θα κάνεις;”. Τους απαντώ με Καζαντζάκη: Μην καταδέχεσαι να ρωτάς “θα νικήσουμε; θα νικηθούμε;” Πολέμα!» ήταν το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter.

Ο προεδρεύων της Βουλής  ανακοίνωσε την προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κίνηση την οποία ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε προαναγγείλει λίγο μετά τον “γάμο” Παπανδρέου – Γεννηματά.

Λίγες ώρες μετά το ραντεβού του με τη Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως για τον ίδιο δεν είναι αυτοσκοπός η ηγεσία.

«Δεν με ενδιαφέρει εμένα το πάνω χέρι. Με ενδιαφέρει η παράταξη να πάει μπροστά» σημείωσε ο κ.  Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά, αυτό δεν το αμφισβητώ».

Σε ότι αφορά την δύσκολη συνύπαρξή του κάτω από την ίδια πολιτική στέγη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Παπανδρέου κράτησε χαμηλούς τόνους. «Δεν θεωρώ ότι πρέπει να προσωποποιούμε διαφορές. Δεν έχουμε κάτι σε προσωπικό επίπεδο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Θέλω να κοιτάξουμε μπροστά» είπε.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν πως η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ενημερώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος, όπως λένε συνεργάτες του, θα τοποθετηθεί συνολικά για το θέμα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει την Κυριακή.

Σημειώνεται πως αύριο, Σάββατο στη 1 το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί με πρώην βουλευτές και  ευρωβουλευτές  του ΠΑΣΟΚ, στο ξενοδοχείο Caravel.

Πηγή: www.ant1news.gr