Θεσσαλικό Tαμπουλε με φακές, λουκάνικο Φαρσάλων και κους κους

Υλικά για την σαλάτα:

250 γρ. φακές
250 γρ κους-κους
1 /2 κιλό λουκάνικο
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
1 μικρό αγγούρι
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό ματσάκι

Υλικά για το ντρέσινκ:

1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό*
1  κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή ή πικάντικη*
1  κουταλάκι του γλυκού μέλι
2  κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
4  κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Θυμάρι ή Ρίγανη
Αλάτι

Για το σερβίρισμα:

Εκτέλεση :

1) Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και όχι να μας λιώσουν ,για περίπου 45 λεπτά .

2) Συνεχίζουμε με το κους-κους το οποίο βράζουμε και στην συνέχεια σουρώνουμε ,κρυώνουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίξουν τα περιττά υγρά του .

3)Ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε μικρά ζαρακια.

4)Κόβουμε το λουκάνικο και αυτό σε ζαράκια και το περνάμε από τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό αλλά και ζουμερό.

5)Αναδεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινκ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

6)Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπώλ και ανακατεύουμε μέχρι να σμίξουν καλά , στην συνέχεια προσθέτουμε το ήδη έτοιμο ντρέσινκ .

7)Ιδανικά αφήνουμε τουλάχιστον 2 με 3 ώρες στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις και να νοστιμίσετε ακόμα περισσότερο .

8)Σερβίρετε με σπασμένα κρητικά παξιμάδια.

Καλή σας απόλαυση .

Ο Βασίλης Πατσής είναι Chef και παρουσιάζει την εκπομπή “ΠΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ” – ΚρήτηTV!

Πηγή: www.greekqualityproducts.gr