Παρουσιάζεται η ποιητική ανθολογία «Νεφέλη» του Φαρσαλινού Χρήστου Ζέα

Την πρώτη του ποιητική ανθολογία θα παρουσιάσει στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων με τίτλο «Νεφέλη» θα παρουσιάσει το Σάββατο το απόγευμα 14 Ιανουαρίου και ώρα 5:30μμ ο Φαρσαλινός ψυχολόγος – ποιητής κ. Χρήστος Ζέας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σπύρος Μουστάκας φιλόλογος, η Όλγα Αγγελακοπούλου φιλόλογος και η ποιήτρια κ. Δήμητρα Ζαμάνη. Την εκδήλωση συντονίζει η πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ κ. Δήμητρα Μπαρδάνη

Φυσικά για το έργο του θα μιλήσει και ο ίδιος ο Χρήστος

Λίγα λόγια για την ποιητική του συλλογή

Η πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ κ. Δήμητρα Μπαρδάνη αναφέρει για το έργο:  «Με σεβασμό προς την ελληνική γλώσσα και την ποίηση, μας ταξιδεύει στον υπέροχο αυτό κόσμο με ωραίες λέξεις, μοναδικές εικόνες και καθημερινά συναισθήματα, αγγίζοντας τον εσωτερικό κόσμο του κάθε ανθρώπου με μηνύματα καλά αγκαλιασμένες με ποιητικές λέξεις:  έρωτας, ικανοποίηση προσωπική μα και παράπονο, ένα μεγάλο γιατί που όλους μας ταλανίζει γιατί τις περισσότερες φορές δεν έχει απάντηση, χρώμα και εικόνες, όλα τρυφερά, γιατί ο Χρήστος Ζέας είναι νέος στην ηλικία και στην ψυχή, όμως έχει τη δύναμη να συγκινεί και τους μεγάλους».

Λίγα λόγια για τον ποιητή

Ο  Χρήστος Ζέας γεννήθηκε στο Βόλο στις 16 Μαρτίου 1991. Κατάγεται από τα Άνω Βασιλικά Φαρσάλων. Το 2009 πέτυχε μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις την είσοδό του στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το τμήμα στις 25 Ιουλίου 2014 και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο 4ο Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης όπου και συνέχισε ως  εθελοντής για άλλον ένα χρόνο.

Το Δεκέμβριο του 2015 απέκτησε το πιστοποιητικό του ως συντονιστή γιόγκα γέλιου σύμφωνα με την εκπαίδευση του Laugher Yoga University του Dr Madan Kataria που έλαβε από την Ηλιάνα Κυνηγοπούλου. Το ίδιο διάστημα ξεκίνησε την μετεκπαίδευσή του στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία την οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για την ποίηση και κυρίως η έκφρασή του μέσω αυτής πηγαίνει αρκέτα χρόνια πίσω όταν ήταν στο γυμνάσιο. Κάπου εκεί ξεκίνησε να γράφει αλλά σταμάτησε για αρκετό διάστημα μέχρι να ασχοληθεί ξανά στη Γ’ λυκείου. Από εκείνο το σημείο και μέχρι σήμερα συνεχίζει  μέσα σε κάθε έντονη συναισθηματικά περίοδο της ζωής του να εκφράζεται μέσα από τα ποιήματα του.