Νεκρός ο πρόξενος της Ρωσίας στην Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές, αφότου εντοπίστηκε νεκρός ο επικεφαλής του προξενικού τμήματος της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα.

Ο άτυχος άνδρας, ηλικίας 55 ετών, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του, επί της Ηρώδου Αττικού 7, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι συνεργάτες του είχαν κινητοποιήσει τις Αρχές, καθώς ο Αντρέι Μαλανίν δεν είχε μεταβεί σήμερα στο γραφείο του ούτε ανταποκρινόταν στα διαρκή τηλεφωνήματα τους.

Συνάδελφοι του πήγαν στο διαμέρισμα του Μαλανίν, όμως παρά τις οχλήσεις τους, ουδείς απαντούσε κι έτσι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ζητήσουν την συνδρομή κλειδαρά, καθώς ήταν αφημένο επάνω στην κλειδαριά, απο την μέσα πλευρά, το κλειδί που άνοιγε την πόρτα. Όταν μπήκαν στο διαμέρισμα εντόπισαν νεκρό τον επικεφαλής του προξενικού τμήματος της πρεσβείας της Ρωσίας.

Σε φυσιολογικά αίτια αποδίδει η Μόσχα το θάνατο του Γενικού της Προξένου στην Αθήνα Αντρέι Μαλάνιν. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, στην Μόσχα, Αχιλλέας Πατσούκας, με ανώτατες ρωσικές διπλωματικές πηγές σε Αθήνα και Μόσχα, του απέδωσαν το θάνατο του 55χρόνου Ρώσου διπλωμάτη σε παθολογικά αίτια, ενώ παράλληλα τον διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία εγκληματικής ενέργειας.
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπολογίζεται πως ο Αντρέι Μαλάνιν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Ο άτυχος Ρώσος διπλωμάτης υπηρετούσε στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στην Αθήνα από την 1η Ιουνίου του 2011.

Μέχρι και το απόγευμα, όπου ο θάνατος του έπεσε σαν βόμβα ακόμα και στους συναδέλφους του στην Αθήνα, ο Αντρέι Μάλανιν όχι απλά δεν είχε διαμαρτυρηθεί ποτέ για κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά αντίθετα ήταν λάτρης του αθλητισμού, παλιότερα ως κολυμβητής και τα τελευταία χρόνια ως δρομέας.

Πηγή: www.ant1news.gr