Στοίχημα: Με τα γκολ στο “Γκραν Κανάρια”

Σάββατο (07/01) σήμερα και σταδιακά επανερχόμαστε σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς. Το κουπόνι μας είναι πλούσιο κι έτσι καταλήγουμε σε πεντάδα ποδοσφαιρικών προτάσεων από Αγγλία, Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία. Το “κερασάκι στην τούρτα” αποτελεί η μπασκετική μας πρόταση.

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των σημερινών μας επιλογών, να σας υπενθυμίσουμε ότι στο www.liveagones.gr μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για όλα τα αποτελέσματα στοιχήματος.

Γκολ εκατέρωθεν στα Κανάρια Νησιά

Ξεκινάμε με το Goal/Goal στην αναμέτρηση της Λας Πάλμας με τη Χιχόν, σε απόδοση 1.95. Την επιστροφή στα τρίποντα θα επιδιώξει σήμερα η Λας Πάλμας, μετά το ατυχές «ποδαρικό» στο 2017 με την εντός έδρας ήττα Κυπέλλου από την Ατλέτικο. Χωρίς νίκη οι νησιώτες στην τελευταία τριάδα αγώνων πρωταθλήματος, έμειναν στο ισόπαλο 1-1 κόντρα σε Αλαβές (εκτός) και Λεγκανές (εντός) κι έφυγαν ηττημένοι με 1-0 από το «Βιθέντε Καλδερόν» (17/12). Την ίδια στιγμή, βέβαια, παραμένουν αήττητοι στα 12 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους για την Πριμέρα, με έξι νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Αποκλειστικά στο πρωτάθλημα έχει στραμμένο το βλέμμα της η Χιχόν, μετά τον αποκλεισμό από την Έιμπαρ στους «32» του Κυπέλλου Ισπανίας (ήττες με 1-2 και 3-1 αντίστοιχα). Δίνει σήμερα το πρώτο επίσημο παιχνίδι της μετά τις 21 του περασμένου Δεκέμβρη και συνεχίζει να βρίσκεται σε… κατάσταση ανάγκης. Μπορεί η ομάδα του Αμπελάρδο να σκοράρει με συνέπεια, όμως παράλληλα μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία 13 ματς πρωταθλήματος (1-2-10) και ταυτόχρονα αγνοεί τη λέξη «διπλό» στις τελευταίες 15 εξόδους της για τη λίγκα. Στο 0-2-6 το εκτός έδρας σερί στη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν.

Νίκη-πρόκριση για Έβερτον

Συνεχίζουμε με τον Άσσο της Έβερτον επί της Λέστερ στη νοκ-άουτ μεταξύ τους αναμέτρηση για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας (απόδοση 1.90). Όχι μόνο δεν εμφανίστηκε κουρασμένη από το φορτωμένο πρόγραμμα, αλλά η Έβερτον έκανε επίδειξη δύναμης επί της Σαουθάμπτον, επικρατώντας άνετα με 3-0 των “αγίων”. Δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος να βρει κενούς χώρους, ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βαλένσια στο 73’ να ανοίγει το σκορ. Ο Μπέινς στο 82’ με πέναλτι έκανε το 2-0, ενώ ο Λουκάκου στο 88’ “κλείδωσε” τη νίκη. Το συγκρότημα του Κούμαν επιβεβαίωσε ξανά πως βρίσκεται σε καλό μομέντουμ, συμπλήρωσε τρία παιχνίδια αήττητο (δυο νίκες, μια ισοπαλία), ενώ μετράει μια ήττα στις πέντε πιο πρόσφατες αναμετρήσεις του. Σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα, Μίντλεσμπρο και Λέστερ μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Οι “αλεπούδες” για ακόμη ένα παιχνίδι κινήθηκαν σε ρηχά νερά, απείλησαν ελάχιστα την Μίντλεσμπρο με τον βαθμό να χαρακτηρίζεται ως θετικό αποτέλεσμα με βάση την απόδοση τους. Αήττητη για δεύτερο σερί παιχνίδι η Λέστερ, διατήρησε το μηδέν στα μετόπισθεν, ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκεται σταθερά χαμηλά στη βαθμολογία και στη 15η θέση. “Αχίλλειος πτέρνα” της φέτος οι εκτός έδρας αναμετρήσεις της, με τη Λέστερ να έχει σημειώσει μόλις μια νίκη σε όλες τις διοργανώσεις στις 14/09 επί της Κλαμπ Μπριζ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η… ψυχή του Ηρακλή

Ερχόμαστε εντός των συνόρων για το Διπλό Draw No Bet του Ηρακλή επί της Βέροιας σε απόδοση 2.09 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Παιχνίδι δίχως «αύριο» είναι το σημερινό για τη Βέροια, που παίζει μόνο για τη νίκη αν θέλει να έχει ελπίδες παραμονής. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο νέο έτος με ήττα, καθότι δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Λάρισα, όπου μάλλον αδίκησαν τους εαυτούς τους. Εκμεταλλεύτηκαν το άγχος του αντιπάλου και προηγήθηκαν στο φινάλε του ημιχρόνου, είχαν ευκαιρίες για το 0-2, αλλά δύο ολιγωρίες της άμυνας έφεραν ισάριθμα τέρματα για τη Λάρισα στο δεύτερο μέρος κι ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο. «Αυτοκτονία» για τη Βέροια, που το μόνο που μπορεί να κρατήσει απ’ το ματς είναι η επιστροφή στα γκολ. Οι γηπεδούχοι παραμένουν η χειρότερη επίθεση της Σούπερλιγκ με 6 γκολ σε 13 ματς. Η ομάδα της Ημαθίας πορεύεται χωρίς νίκη στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές (0-5-5), έχει γενικά κακή εικόνα, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι και αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα αποφύγει τις δυσάρεστες καταστάσεις στο φινάλε της σεζόν. Ανήμπορος να ανακόψει την καθοδική πορεία ο Ηρακλής, έκανε ποδαρικό με το… αριστερό στο νέο έτος. Δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον πόντο στο εντός έδρας ματς με την Ξάνθη, όπου κατάφερε να περιορίσει τον αντίπαλο και παρά το γεγονός ότι δεν έκανε κάποια σπουδαία εμφάνιση, δικαιούταν τουλάχιστον την ισοπαλία. Έβγαλε πέναλτι ο Χουάντερσον στο πρώτο ημίχρονο, το γκολ ήρθε στο 58’ για τους Θρακιώτες, που έπαιξαν αμυντικά, δεν άφησαν τον Ηρακλή να απειλήσει και τα πάντα τελείωσαν στο 85’ με την άδικη αποβολή του Περόνε. Πιστεύουμε ότι ο “γηραιός” θα… βγάλει ψυχή σήμερα.

Over στη Β’ Αγγλίας

Η τέταρτη σημερινή μας πρόταση είναι το Over 2.5 στην αναμέτρηση της Στιβενέιτζ με τη Νιούπορτ, σε απόδοση 1.94. Αν και θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο κόντρα στην πρωτοπόρο Ντονκάστερ, η Στιβενέιτζ ηττήθηκε με 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική. Πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της, έκλεισε τους χώρους, ωστόσο το αυτογκόλ του Φρανκς στο 85’ ήταν αυτό που χώρισε τις δυο ομάδες. Πικρία για τον τρόπο που ήρθε η ήττα, ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του εμφανίστηκε ο τεχνικός Σαρλ. Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα, αλλά και η τέταρτη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές για τη Στιβενέιτζ που βρίσκεται στην 14η θέση. Ο αγωνιστικός κατήφορος της Νιούπορτ Κάουντι δεν έχει τέλος. Για ακόμη ένα παιχνίδι πλήρωσε τα πολλά λάθη στα μετόπισθεν, φεύγοντας με άδεια χέρια από την έδρα της Γουίκομ (2-1). Βρέθηκε μάλιστα στο 60’ μπροστά στο σκορ, ωστόσο η Γουίκομ κατάφερε στη συνέχεια να ολοκληρώσει την ανατροπή. Έβδομη σερί ήττα για την ουραγό στο πρωτάθλημα, που έχει κολλήσει στην τελευταία θέση, διαθέτοντας μια από τις χειρότερες άμυνες.

“Σκληρό καρύδι” η Γκιμαράες

Κλείνουμε με το +1 Ασιατικό χάντικαπ για την Γκιμαράες στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπενφίκα, σε απόδοση 1.83 (το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκη της Γκιμαράες ή ισοπαλίας. Αν η Γκιμαράες ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Η πρώτη από τις δύο μάχες ανάμεσα στην Γκιμαράες και την Μπενφίκα διεξάγεται απόψε στο «Dom Afonso Henriques» για το πρωτάθλημα. Η επόμενη είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη στο ίδιο γήπεδο, αλλά για τη διοργάνωση του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας στην οποία θα κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά αυτής. Αήττητο παραμένει το συγκρότημα του Πέντρο Μάρτινς στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε σε όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες σημείωσε πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Πριν από τέσσερις μέρες αναδείχθηκε ισόπαλο με αντίπαλο την Πάκος Φερέιρα για το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας (2-2 εντός έδρας). Από έξι σερί νίκες προέρχεται η Μπενφίκα σε όλες τις διοργανώσεις. Στις πέντε από αυτές διατήρησε ανέπαφη την εστία της, ενώ στις τρεις σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ. Πριν από τέσσερις μέρες κόντρα στη Βιζέλα κατάφερε να πανηγυρίσει την εντός έδρας νίκη με 4-0 για το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας. Ο Μήτρογλου άνοιξε το σκορ στο 27’, προτού ο Λόπεζ διπλασιάσει τα τέρματά των γηπεδούχων στο 48’. Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε με δύο γκολ του ο Ζόνας (57’, 60’). Στο πρωτάθλημα το συγκρότημα του Ρουί Βιτόρια προέρχεται από τρεις σερί νίκες, παραμένοντας παράλληλα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκεντρώσει 38 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από την Πόρτο και έξι από την Μπράγκα.

Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Η μπασκετική μας επιλογή είναι το χάντικαπ +7.5 πόντων για τον Άρη στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, σε απόδοση 1.90. Το κορυφαίο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Stoiximan.gr Basket League είναι το ΑΕΚ-Άρης που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ σήμερα το απόγευμα.Οι δύο ομάδες είναι εμφανώς οι καλύτερες του πρωταθλήματος, μετά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, και όπως πέρσι και έτσι και φέτος ανάμεσά τους θα κριθεί η τρίτη ανούσια θέση της λίγκας. Η ΑΕΚ τελευταία δεν είναι καλά, κερδίζει όμορφα και ωραία κάτι απαράδεκτες όπως η Δόξα, η Σαρλερουά και η Ζολνόκι αλλά μόλις βρει μπροστά της μια σοβαρή ομάδα δεν έχει τρόπο να αντιμετωπίσει οτιδήποτε άσχημο βρεθεί στον «δρόμο» της. Ο λόγος είναι απλός, δεν υπάρχει πια καμία καθογήση από τον πάγκο αφού ο Ζντοβτς έχει στο νου του να επιβληθεί με τις φωνές στους παίκτες του αντί να δώσει οδηγίες και στο πρόσφατο ματς με τη Σάσσαρι, σε όλη την τέταρτη περίοδο δεν υπήρχε ούτε μία σωστή απόφαση της ΑΕΚ στην επίθεση. Αντιθέτως στα time out ήξερε να βάζει τις φωνές στον Μαυροειδή και τους άλλους φτάνοντας στο σημείο να επιτεθεί φυσικά. Αντιθέτως ο Άρης έχει την εξαιρτική καθοδήγηση από τον Πρίφτη, μετρούσε επτά σερί νίκες μέχρι τα αίσχη του αγώνα με την Μπάνβιτ που αρχικά πέτυχε τον «άθλο» να ανατρέψει ματς, να το έχει δεδομένα στην «διάθεσή» του αλλά οι διαιτητές είχαν άλλη γνώμη. Σε καλύτερη κατάσταση λοιπόν ο Άρης επομένως το πλεονέκτημα των 7.5 πόντων που του προσφέρεται φαίνεται πολύ μεγάλο. Επιλογή ο Άρης +7.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.