Χαρακόπουλος προς φοιτητές Φαρσάλων: Εύχομαι να μη χρειαστεί να ξενιτευτείτε!

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παραβρέθηκε στην εκδήλωση της μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων προς τιμή των φοιτητών των Φαρσάλων στο ΑΙΓΛΗ Palace.

Μάξιμος-Φοιτητές Φάρσαλα 1

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Τιμόθεο, ο Θεσσαλός πολιτικός κληθείς να χαιρετίσει την εκδήλωση, αφού συνεχάρη τον επιχώριο επίσκοπο για την πρωτοβουλία, απευθυνόμενος στα παιδιά σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σας εύχομαι καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία στη ζωή σας. Η γνώση είναι δύναμη, σημασία, όμως, έχει πως αξιοποιεί κανείς αυτή τη δύναμη. Αξίζει να δείτε τις παραινέσεις του Μεγάλου Βασιλείου προς τους νέους, που με αφορμή τις βασιλόπιτες των ημερών τον μνημονεύουμε. Βεβαίως ζούμε σε ταραγμένους καιρούς. Η πολιτική και οι πολιτικοί –και σας το λέει με αυτοκριτική διάθεση ένας πολιτικός- δημιούργησαν την κρίση, που μπορεί να είναι ευρωπαϊκή, ωστόσο, στην Ελλάδα λόγω λανθασμένων επιλογών μας ταλανίζει πιο έντονα.

Χιλιάδες παιδιά, στην μόρφωση των οποίων επένδυσε η πατρίδα, αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν αναζητώντας ευκαιρίες εκτός συνόρων. Η πολιτική, όμως, οφείλει να δώσει και τη λύση. Εύχομαι και ελπίζω, κάνοντας ως τόπος τις σωστές επιλογές, όταν ολοκληρώσετε τις σπουδές σας να μη χρειαστεί να ξενιτευτείτε αλλά να μπορέσετε να κάνετε πράξη τα όνειρά σας εδώ.

Μάξιμος-Φοιτητές Φάρσαλα 2

Εύχομαι, επομένως, το 2017 να είναι χρονιά επίλυσης των προβλημάτων. Σε παλαιότερες καρτ ποστάλ βλέπει κανείς ευχές διαχρονικές, την αξία των οποίων συνειδητοποιούμε όταν χάνουμε αγαθά, όπως η υγεία. Ζώντας δεκαετίες ειρήνης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ατόνησε και η ευχή για ειρήνη, που τη θεωρούσαμε αυτονόητη. Με τον πόλεμο πια στη γειτονιά μας τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Με τα τυφλά χτυπήματα του ισλαμικού φονταμενταλισμού, χθες στην Πόλη, προχθές στο Βερολίνο, όλοι κατανοούμε ότι πλέον δεν υπάρχει ασφάλεια πουθενά. Το νέο έτος, λοιπόν, ας είναι ειρηνικό και ασφαλές. Χρόνια Πολλά με υγεία και αντοχές!»