Ολοκληρώθηκε το προγράμματος οστεοπόρωσης στο Κ.Υ. Φαρσάλων

Στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Φαρσάλων από τις 09 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας για το νεοσύστατο Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας) του Δήμου Φαρσάλων  σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ). Συνολικά, στο διάστημα αυτό εξετάστηκαν 98 δημότες, από τους οποίους οι 24 είχαν ενδείξεις οστεοπενίας και οι 8 ενδείξεις οστεοπόρωσης.

received_961752073969606

Η Δημοτική Σύμβουλος κα. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Πολιτική Εκπρόσωπος του Δήμου στο ΕΔΔΥΠΠΥ δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του οποίου ο Δήμος μας είναι μέλος για την πολύτιμη συνεργασία και την παροχή του σχετικού εξοπλισμού. Επίσης ευχαριστούμε την Διεύθυνση και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας για την υλοποίηση του Προγράμματος. Το πρόγραμμα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας αποτελεί μια σημαντική δράση πρωτοβάθμιας περίθαλψης, και τονίζεται ότι η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σα συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Ο Δήμος μας, αναγνωρίζοντας την σημασία της προληπτικής ιατρικής, βρίσκεται πάντα αρωγός σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Το Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας) του Δήμου Φαρσάλων πρόκειται να λειτουργήσει στο υπάρχον ΚΕΠ του Δήμου μας. Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Κύριος στόχος μας είναι να παρακινήσουμε  όλους τους δημότες μας να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις, με σκοπό την προάσπιση της υγείας και παράλληλα την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Και λόγω των ημερών να ευχηθώ  Χρόνια Πολλά με  υγεία και  αγάπη σε όλο τον κόσμο».