Πρώτη παράδοση δέματος με drone από την Amazon

Την πρώτη παράδοση δέματος με drone στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποίησε η Amazon, με το πακέτο να φτάνει στον προορισμό του μέσα σε 13 λεπτά.

Η αποστολή του δέματος έγινε στις 7 Δεκεμβρίου και δημοσιοποιήθηκε στις 14 του μήνα.

Βάση του drone είναι το κέντρο (fulfilment centre) της εταιρείας στο Κέμπριτζ. Με το που φορτωθούν το πακέτο, τα drones πηγαίνουν μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας στον χώρο εκτόξευσης. Από εκεί απογειώνονται και πετούν αυτόνομα, φτάνοντας στον προορισμό τους μέσω GPS. Είναι ικανά να μεταφέρουν δέματα μέχρι και 2,7 κιλών. Σκοπός της συγκεκριμένης υπηρεσίας (Amazon Air) είναι όλες οι παραγγελίες που γίνονται μέσω αυτής να παραδίδονται εντός 30 λεπτών. Η συγκεκριμένη δοκιμή αναμένεται να επεκταθεί σε πολλούς πελάτες που ζουν κοντά στην αποθήκη μέσα στους προσεχείς μήνες.

Σχετικά με τυχόν προβληματισμούς για θέματα ασφαλείας, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι, προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια και συμπληρώνει ότι, προς το παρόν διαθέτει άδεια λειτουργία τις ώρες της ημέρας, αν υπάρχουν άνεμοι χαμηλής έντασης και καλή ορατότητα, όχι όμως χιόνι και συνθήκες παγετού.
Η εταιρεία έχει κέντρα ανάπτυξης Prime Air στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Αυστρία και το Ισραήλ, ενώ τα drones της δοκιμάζονται και σε άλλα σημεία του κόσμου.