Νίκη επιβράβευσης της ΔΗ.ΚΙ.Ο. στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

H παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων – Συνεργαζόμενοι (ΔΗ.ΚΙ.Ο.-Σ.), που υποστηρίζεται από τη «Νέα Δημοκρατία», πέτυχε συντριπτική νίκη στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, σε όλη τη χώρα. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα έρχεται ως συνέχεια του εντυπωσιακού αποτελέσματος των εκλογών του Τ.Ε.Ε., αλλά και ως επιβράβευση των προσπαθειών όλων των τοπικών στελεχών της παράταξης, τα οποία συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες.

Στις εκλογές για το 7ο Π.Τ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου (περιφερειακή ενότητα Θεσσαλίας) και συγκεκριμένα για την ανάδειξη της περιφερειακής διοίκησης, στο εκλογικό τμήμα της Λάρισας, η ΔΗ.ΚΙ.Ο. συγκέντρωσε 274 ψηφοδέλτια, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 50% από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Στο σύνολο δε του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας η ΔΗΚΙΟ εξασφάλισε ποσοστό άνω του 35% ως πρώτη δύναμη. Έτσι οι έδρες που αποκτώνται στην περιφερειακή διοίκηση ανέρχονται πλέον σε τρείς (3), από δύο (2) που ήταν παλαιότερα. Οι ανωτέρω θέσεις καταλαμβάνονται από δύο οικονομολόγους που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα και από έναν οικονομολόγο που δραστηριοποιείται στο Βόλο.

Εκφράζουμε την βαθιά ικανοποίησή μας για το αποτέλεσμα, το οποίο αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα στην αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική, από το πλέον αρμόδιο επιστημονικό και ειδικευμένο οικονομολογικά όργανο της χώρας, συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντας στη διαδικασία και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο των εκλεγμένων.