Η συνέντευξη της Φαρσαλινής Δρ. Ελένη Ευθυμιάδου

Στην έρευνα και αναζήτηση συστήματος μεταφοράς φαρμάκων για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και του προστάτη, εργάζεται ομάδα επιστημόνων στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Επικεφαλής των ερευνών είναι η Δρ. Ελένη Ευθυμιάδου, Επίκουρος καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία προσφάτως διακρίθηκε για το επιστημονικό της έργο στα «Ελληνικά Βραβεία L’Oreal – Unesco”.

Η κ. Ελένη Ευθυμιάδου με καταγωγή από την Υπέρεια Φαρσάλων Λάρισας, έχει επικεντρώσει την έρευνά της στην αναζήτηση ενός συστήματος μέσω του οποίου η χορήγηση του φαρμάκου και η θεραπεία του ασθενούς να γίνεται στοχευμένα και αποτελεσματικότερα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας και στην εκπομπή «Ζάχαρη και Αλάτι» με την Κων/να Θεοχαρούλη και τη Μίνα Μαυρογιάννη, μέχρι σήμερα, όταν οι γιατροί δεν μπορούν να δράσουν στοχευμένα με επέμβαση και αφαίρεση του όγκου, οι ασθενείς οδηγούνται σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες που είναι επίπονες και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους και μάλιστα δεν επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού τα καρκινικά κύτταρα ως «έξυπνα» αποκτούν σταδιακά ανθεκτικότητα στο φάρμακο που χορηγείται.

Ακούστε όλη την συνέντευξη της (6/12) στην ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πηγή: www.ert.gr