Cheesecake με Ferrero rocher, Oreo, nutella και caprice

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 23 εκ:

Για τη βάση:

  • 400 γραμμ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα)
  • 120 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 500 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 500 γραμμ. φυτική σαντιγί παγωμένη (χρησιμοποίησα morfat creamy)
  • 10-12 Ferrero rocher χοντροσπασμένα

Για την επικάλυψη:

  • 6 κουταλιές nutella
  • 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 8 Ferrero rocher ολόκληρα
  • λίγη τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
  • Τα απλώνουμε σε μία φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση και διάμετρο 23 εκ.
  • Για την κρέμα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί και την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
  • Σε δεύτερο μπολ, χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει. Τη ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στην κρέμα του τυριού, ανακατεύοντας παράλληλα με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνουμε και τα θρυμματισμένα Ferrero rocher και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα ή μαρίζ.Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).
  • Λίγο πριν το σερβίρουμε, ετοιμάζουμε και την επικάλυψη. Βάζουμε τη nutella και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η nutella και να σχηματιστεί μια σος που να ρέει εύκολα.Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια την απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού. Ολοκληρώνουμε με τα ολόκληρα Ferrero rocher και την τριμμένη σοκολάτα.

Βασίλης Πατσής