Σκάκι: Το επόμενο σεμινάριο εκπαιδευτικών θα διεξαχθεί στα Φάρσαλα στις 19 και 20 Νοεμβρίου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ‘’Εισαγωγικό Σεμινάριο για τη Διδασκαλία του Σκακιού στο Σχολικό Πλαίσιο’’ που διοργανώθηκε στην Ελασσόνα από  την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης. Το σεμινάριο διήρκησε εννέα (9) ώρες, εισηγητής ήταν ο κ. Μιμίκος Στέλιος της Ε.Σ.Θ, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας και το παρακολούθησαν 22 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί σχολείων της περιοχής, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν το σκάκι στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, εκτός των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης, δόθηκαν σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τα τρία (3) βιβλία του μαθητή, από τη εγκεκριμένη σειρά « Ο Ζατρίκης στο Σκακιστικό Δάσος», που εκδίδεται και διανέμεται δωρεάν στα σχολεία με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Kasparov.

Η ΤΕΣΣΘ ευχαριστεί όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους, τον Σ.Ο. Φαλάνης για τη διάθεση σκακιστικού υλικού, καθώς και τη Δντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας κα Αλεξίου Λαμπρινή, για την άριστη οργάνωση και φιλοξενία του σεμιναρίου. Το επόμενο σεμινάριο εκπαιδευτικών θα διεξαχθεί στα Φάρσαλα στις 19 και 20 Νοεμβρίου.