Υλικά
- Ντομάτα 200γρ.(1μέτρια)
- Κατίκι Δομοκού 90γρ.
- Ρόκα 1/2 μάτσο
- Ελαιόλαδο 20γρ.
- Πέστο βασιλικού 10γρ.
- Κρέμα βαλσάμικο Λίγη
Εκτέλεση
- Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και την αλατίζουμε.
- Πλένουμε τη ρόκα και τη στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο.
- Τοποθετούμε σε ένα πιάτο μια φέτα ντομάτας και στη συνέχεια λίγο κατίκι. Συνεχίζουμε και με την υπόλοιπη ντομάτα και το τυρί.
- Απλώνουμε απο πάνω τη ρόκα και περιχύνουμε με το πέστο ετσι ώστε να πάει παντού.
- Γαρνίρουμε με λίγο σιρόπι βαλσάμικο που θα δώσει την απαραίτητη οξύτητα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.