Ελληνική Caprese με κατίκι

Υλικά

  • Ντομάτα 200γρ.(1μέτρια)
  • Κατίκι Δομοκού 90γρ.
  • Ρόκα 1/2 μάτσο
  • Ελαιόλαδο 20γρ.
  • Πέστο βασιλικού 10γρ.
  • Κρέμα βαλσάμικο Λίγη

Εκτέλεση

  1.  Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και την αλατίζουμε.
  2. Πλένουμε τη ρόκα και τη στραγγίζουμε καλά.
  3. Σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο.
  4. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο μια φέτα ντομάτας και στη συνέχεια λίγο κατίκι.  Συνεχίζουμε και με την υπόλοιπη ντομάτα και το τυρί.
  5. Απλώνουμε απο πάνω τη ρόκα και περιχύνουμε με το πέστο ετσι ώστε να πάει παντού.
  6. Γαρνίρουμε με λίγο σιρόπι βαλσάμικο που θα δώσει την απαραίτητη οξύτητα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Πηγή: www.greekqualityproducts.gr