Διπλή βράβευση για το Δήμο Φαρσάλων

Ο ελληνικός κλάδος του διεθνούς οργανισμού Culture Polis απένειμε χθες, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, τα Best City Awards 2016. Με τα βραβεία αυτά ο Culture Polis θέλησε να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις καλύτερες πολιτικές επιλογές, πρακτικές ή λύσεις που οδηγούν σε ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις.

 

Βραβεύτηκαν 62 Δήμοι, 2 Περιφέρειες και 8 επιχειρήσεις, που έχουν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.Ο Δήμος Φαρσάλων είχε την τιμή και την ικανοποίηση να βραβευτεί σε δύο τομείς που αποτελούν κομβικές πολιτικές στρατηγικές του και στοχεύουν στην ουσιαστική βελτίωση του επιπέδου ζωής στον τόπο, την ενεργειακή και την πολιτιστική του πολιτική.

culture7

Συγκεκριμένα έλαβε το χρυσό βραβείο για το έργο του που αφορά στην πιστοποίηση των δημοτικών κτηρίων κατά ΚΕΝΑΚ με πόρους ΕΣΠΑ 2007-2013 και το αργυρό βραβείο για την πολιτιστική του πολιτική για την επιχειρησιακή περίοδο 2011-2016 και συγκεκριμένα για τη νέα ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος. Σημειωτέον ότι και στην κατηγορία του Πολιτισμού ο Δήμος Φαρσάλων συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην Ελλάδα, μεταξύ 60 υποψηφίων, καθώς ουδείς συγκέντρωσε την απαιτούμενη βαθμολογία για το χρυσό βραβείο.

 

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων στην κατηγορία του πολιτισμού, αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω του online συστήματος αξιολόγησης από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα βραβεία που απονεμήθηκαν προέκυψαν από το μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα με βάση την Agenda 21 for culture, που εγκρίθηκε το 2004 από τον Ο.Η.Ε. και προωθεί τον σχεδιασμό πολιτιστικών πολιτικών σχετικών με την αειφόρο / βιώσιμη ανάπτυξη.

culture5

Ο ευρύτερος στόχος των βραβείων Best City Awards είναι να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και, το σημαντικότερο, να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.

culture9

Τα βραβεία παρέλαβε ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος σε μια λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε στην Αθήνα, στον χώρο της Τεχνόπολις στο Γκάζι, ο οποίος δήλωσε:

«Η επιβεβαίωση των δράσεων του Δήμου είναι διαρκής και συνεχόμενη. Οι δύο ιδιαίτερες τιμητικές διακρίσεις αφορούν σε έργα και δράσεις ενεργειακού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητο οργανισμό και αξιόπιστη κριτική επιτροπή πανελληνίου κύρους ότι οι δράσεις και τα έργα του Δήμου (έντεκα έργα σε επίπεδο ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτηρίων και σαράντα πέντε έργα και δράσεις πολιτισμού) είναι υψηλού επιπέδου και προσδίδουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον Δήμο μας για την περίοδο 2011 – 2015. Συγχαίρω, ιδιαίτερα, τις ειδικές συνεργάτιδες Ηλέκτρα Θελούρα, πολιτικό μηχανικό και Βάσω Νούλα, αρχαιολόγο, για την άριστη, ενδιαφέρουσα και πρωτοπόρο εργασία τους».

201610251355437691