Στο Μαξίμου έφτασαν οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά ΜΜΕ

«Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις. Δεν θα επιτρέψουμε το μαύρο στις ζωές μας» διεμήνυσαν οι ενώσεις που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά κανάλια.

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι των καναλιών, οι οποίοι έκαναν   πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00, συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το «μαύρο στα κανάλια»  και ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, αλλά και σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΕΤΙΤΑ

Στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή μεταξύ των πλακάτ και των πανό που κρατούσαν στα χέρια τους ήταν και πολλά που περιείχαν μηνύματα για νυν βουλευτές και πρώην δημοσιογράφους.

Μετά τη Βουλή, κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς στην Ηρώδου Αττικού, έσπασαν τον κλοιό, προσέγγισαν το Μέγαρο και κατόρθωσαν να κρεμάσουν ένα πανό στα κάγκελα του Μαξίμου, όπου παρέμειναν για  περισσότερες από δυο ώρες φωνάζοντας συνθήματα.

Κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ιδιωτικά ΜΜΕ, υποστήριξαν πως έχουν δικαίωμα στη διαμαρτυρία μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και αντιπροσωπεία τους προσκλήθηκε εντός του Μαξίμου για να συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη.

Συνάντηση με τον Νίκο Παππά

Τελικά εκπρόσωποι της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ) συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππα.

Ο Υπουργός Επικρατείας δεσμεύτηκε να ορίσει άμεσα ραντεβού με τον πρωθυπουργό, ενώ θα υπάρξει και πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τριμερή συνάντηση, μεταξύ εργαζομένων, κυβέρνησης, παλαιών και νέων ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να μην πέσει μαύρο στα κανάλια.

Πηγή: www.antenna.gr