Εξαγγελία δημιουργίας ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα

Την πρόθεση της διοίκησης του ΕΚΑΒ και του Υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει μονάδα του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα, γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδης Μυλωνάς με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας –Εύβοιας κ. Νέστορα Αντωνίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο.

ΕΚΑΒ-2571

ΕΚΑΒ-2576

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδης Μυλωνάς τόνισε τα εξής:

«Πρόθεση της διοίκησης του ΕΚΑΒ καθώς και του Υπουργείου Υγείας είναι όσον δυνατόν γρηγορότερα να καλύψουμε κενά που έχουν σχέση με την διακομιδή στα νοσοκομεία και στα κέντρα Υγείας.

Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ο σκοπός μας είναι ξεπερνώντας τις δυσκολίες να δημιουργήσουμε μονάδα ΕΚΑΒ 24ωρης βάσης στα Φάρσαλα.

Το τελευταίο τροχαίο ατύχημα που συνέβη στον περιφερειακό κόμβο των Φαρσάλων ήρθε να αναδείξει για άλλη μια φορά την έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Αναφέρθηκε στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας ότι είναι ένας από τους βασικούς πυρήνες της οικονομίας, πρέπει οπωσδήποτε να νιώθει ότι το κράτος και η πολιτεία είναι δίπλα του και να νιώθει ασφάλεια.

Επίσης δεσμεύτηκε από τα Φάρσαλα ότι τους επόμενους μήνες (εντός του 2016) θα στελεχωθεί και θα τεθεί σε λειτουργία η μονάδα ΕΚΑΒ.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας –Εύβοιας κ. Νέστορα Αντωνίου ο οποίος πρόσθεσε ότι: “Δεν εγκαινιάζουμε ένα νέο τομέα σήμερα εδώ από τα Φάρσαλα άλλα μια νέα εποχή συνεργασίας των δυο υπηρεσιών(ΕΚΑΒ -5ΥΠΕ), έτσι ώστε να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την εξυπηρέτηση του πολίτη. Στη συνέχεια δήλωσε ότι ασθενοφόρα και υπάλληλοι που ανήκουν στην υπηρεσία του θα δοθούν για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο όταν έχουμε πολυτραυματίες στο πεζοδρόμιο στα Φάρσαλα να χρειάζεται 45 λεπτά να έρθει ασθενοφόρο από τη Λάρισα.

ΕΚΑΒ-2592

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος ο οποίος πρόσθεσε ότι:

“Eίμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος από όσα άκουσα σήμερα εδώ, προσδοκώ στην ταχύτερη επίλυση του θέματος, και την άμεση λειτουργία του ΕΚΑΒ το οποίο θα δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια στους πολίτες του Δήμου, που ήταν επί χρόνια ένα από τα πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.”

Μιλώντας  ο πρόεδρος των Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Λάρισας κ. Γιώργος Μπιρσίμης υποστήριξε τα εξής:

“Η δήλωση της δημιουργίας ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα είναι σε θετική κατεύθυνση είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην πορεία της υλοποίησης και πρόθυμοι για να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν.”

Ενημερώθηκαν από την δημοτική σύμβουλο (υπεύθυνη θεμάτων υγείας στο Δήμο) κ. Κική Παναγιωτοπούλου για τις δράσες και την δημιουργία των ΚΕΠ υγείας στο Δήμο.

Στην συνάντηση ήταν παρόν και οι αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας, κ. Χρ. Παπαγεωργίου, κ. Γιάννης Βασιλείου, ο υποψήφιος βουλευτής (προηγούμενες εκλογές) του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελος Δημητρακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Αρσενόπουλος και κα. Κυριακή Παναγιωτοπούλου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος δώρισε στους δυο επισκέπτες το λεύκωμα “Γνωρίζοντας την γη του ομηρικού Αχιλλέα”

ΕΚΑΒ-2595

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τ.Ο. Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φαρσάλων έπειτα από την συνάντηση και την εξαγγελία ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα αναφέρει τα εξής:

Επιτέλους η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα (ένα από τα πάγια αιτήματα της Τοπικής Κοινωνίας) παίρνει σάρκα και οστά. Η Τοπική Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Φαρσάλων από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ως Κυβέρνηση είχε ως πάγιο αίτημα την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα, αφού αυτό ήταν  άλλωστε και η προεκλογική δέσμευση του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ανάδειξη του θέματος συνέβαλαν σημαντικά τόσο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημητρακόπουλος Ευάγγελος όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αρσενόπουλος Γιώργος, που αμέσως μετά την εκλογή του το 2014 το έφερε ως θέμα στο Δ.Σ.