Χρόνος Εκτέλεσης 20 λεπτά
Μερίδα/ες 2-4
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
- Δίνουμε χρώμα στο φιλέτο μας, στο τηγάνι.
- Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράει το κοτόπουλο μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο.
- Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο, το κόβουμε σε φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
- Πλένουμε με νερό και ξύδι τις λόλες και το μαρούλι.
- Τα κόβουμε και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το δυόσμο, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ωραία υφή.
- Προσθέτουμε την σος στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Στο τέλος προσθέτουμε και το κοτόπουλο πάνω από τη σαλάτα μας.
Πηγή: akispetretzikis.com