Γιαουρτένια Καλαμάκια Κοτόπουλο

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι περισσότεροι(ες) τρέχουν τελευταία στιγμή να διορθώσουν ότι “έχτιζαν” όλο τον χειμώνα.

Μόδα έχει γίνει πλέον η ατάκα “κάνω διατροφή” και έχουν απαγορευτεί οι λέξεις σουβλάκια, γύρος, burger, ζυμαρικά φούρνου και πολλά άλλα απολαυστικά πιάτα και γλυκά.

Μην δίνεις όμως σημασία.. Δες αυτή τη συνταγή και φτιάξε μόνος σου τα πιο νόστιμα και ελαφριά σουβλάκια με κοτόπουλο και απόλαυσε τα χωρίς ενοχές!

Υλικά

  • 700 γρ μπουτάκια κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι τούρμερικ (κουρκουμά)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το λιώνουμε σε ένα πολυμίξερ.

2. Ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο, το προσθέτουμε σε ένα μεγάλο σκεύος μαζί  με όλα τα αρώματα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

3. Κόβουμε κομματάκια το κοτόπουλο, το προσθέτουμε στην μαρινάδα και ανακατεύουμε πάλι.

Συνταγή από Αλέξης Επιθυμιάδης

Πηγή: provocateur.gr