Πως αρωματίζουμε ελαιόλαδο

Κατ’ αρχήν θα χρειαστείτε ελαιόλαδο. Δεν είναι απαραίτητο να είναι σούπερ υπέροχο ελαιόλαδο που από μόνο του είναι τόσο νόστιμο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αλλάξουμε.

  • Ένα απλό ελαιόλαδο αρκεί.
  • Έπειτα χρειαζόμαστε κάποια αρωματικά ή μπαχαρικά.
  • Μπορούμε να τα βάλουμε μόνα τους ή σε συνδιασμούς με κάποια άλλα.
  • Ο πειραματισμός είναι απαραίτητος και η προσωπική μας γεύση θα είναι ο οδηγός.
  • Παίρνουμε 4 μπουκάλια που χωράνε 250 ml ελαιόλαδο το καθένα.
  • Προσθέτουμε στο πρώτο 2 κλωνάρια δεντρολίβανο. Αυτό το λάδι, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για τη μαρινάδα κρεάτων και πουλερικών.
  • Στο δεύτερο βάζουμε τη φλούδα από 1 λεμόνι.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι σε σαλάτα.
  • Στο τρίτο προσθέτουμε τη φλούδα από 1 πορτοκάλι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι σε σαλάτα.
  • Στο τέταρτο βάζουμε 10 φύλλα φασκόμηλου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι για να μαρινάρουμε κρέατα και πουλερικά.

Γεμίζουμε τα μπουκάλια με ελαιόλαδο και σφραγίζουμε.

Αποθηκεύουμε τα μπουκάλια σε ένα σκοτεινό δροσερό μέρος για 2 εβδομαράδες μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε μέχρι και 2 μήνες.

Πηγή: http://akispetretzikis.com