Βαριά τα πρόστιμα για ΚΤΕΟ και Τέλη

Μόνο τρεις μέρες έχουν μείνει για να περάσουν από ΚΤΕΟ πάνω από 1,5 εκατομμύριο οχήματα και να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα οι ιδιοκτήτες τους.

Οι παραβάτες θα εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και από τις 31 Δεκεμβρίου θα τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, μέσω του Τaxisnet.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, προβλέπει ότι, το πρόστιμο δεν επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

Λήξη προθεσμίας και για τα τέλη κυκλοφορίας 2016
Μέχρι την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας οι κάτοχοι οχημάτων, για να αποφύγουν να πληρώσουν πρόστιμο ισάξιο με την αρχική αξία των τελών.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών, όπως είθισται και δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται να δοθεί.

Eκτυπώστε εδώ τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016

Πηγή: antenna,gr/news