Έρχονται χιόνια!

Μεγάλη πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από αύριο Τετάρτη, οπότε θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοανατολικά και σταδιακά μέχρι και την Παρασκευή θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Για σήμερα Τρίτη αναμένεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα και αργά το βράδυ θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Την Τετάρτη οι βροχές θα αυξηθούν αρχικά στη Θεσσαλία και την Μακεδονία και στη συνέχεια στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στα ορεινά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια ημιορεινά, καθώς και στις πεδινές περιοχές της χώρας θα ξεκινήσει η χιονόπτωσης, από το βράδυ. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν σε ένταση τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, της ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, ενώ κατά τόπους χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στις πεδινές περιοχές της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας.

Χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί ως θυελλώδεις και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς ως μέτριοι.

Την Παρασκευή, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στην Πελοπόννησο και σε ημιορεινές περιοχές της Κορινθίας και της Αρκαδίας, ενώ χιόνια θα πέσουν και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Εύβοιας.

Χιονοπτώσεις αναμένονται και στην Ήπειρο, όπου παρά την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, θα είναι ασθενείς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς ως μέτριοι και το νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα φτάσουν σε ένταση τα 6 με 7 μποφόρ.

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει το Σάββατο, οπότε και οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να γίνουν πυκνότερες, αλλά να περιοριστούν σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Πηγή: antenna.gr/news