Υλικά για 8-10 άτομα:
- 1 βούτυρο
- 6 αυγά
- 1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
- ½ ποτήρι του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 βανίλιες σκόνη ή κλοναράκια
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Δουλεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε πρώτα τα ασπράδια, που τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα, κατόπιν έναν-έναν τους κρόκους αυγών, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και τέλος λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο ελαφρά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.
- Αφού τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλίστε από πάνω με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: newsbeast.gr