Νέο ναυάγιο στις τουρκικές ακτές- 18 άνθρωποι πνίγηκαν

Δεκαοκτώ μετανάστες πνίγηκαν τη νύχτα, ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, όταν βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερεμε προορισμό την Κάλυμνο, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Άλλοι δεκατέσσερις άνθρωποι, Σύροι, Ιρακινοί και Πακιστανοί, διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία και η κατάστασή τους κρίθηκε ως σοβαρή από τις υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από την τουρκική παραθαλάσσια πόλη Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) στη διάρκεια της νύχτας με ένα παλιό σκάφος που ανατράπηκε και βυθίστηκε δύο ναυτικά μίλια από τις τουρκικές αρχές, σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων.

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 650.000 πρόσφυγες ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι από την Τουρκία με προορισμό τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Την ίδια περίοδο περισσότεροι από 500 ανάμεσά τους, στη μεγάλη πλειονότητά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης.

Πηγή: www.ert.gr