Αξιωματούχος ΕΕ: Πάνω από τα μισά προαπαιτούμενα ολοκληρώθηκαν

Έκθεση αξιολόγησης θα δημοσιευτεί, μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων. Πότε θα εκταμιευτεί η υποδόση του 1 δις.

Πάνω από τις μισές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές της Ελλάδας έχουν ολοκληρωθεί. Την Τρίτη πρόκειται να υλοποιηθούν και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, ώστε να εκταμιευτεί η υποδόση του 1 δις, όπως δήλωσε αξιωματούχους της ΕΕ στο Reuters.

Η καταβολή της δόσης έχει συνδεθεί με την υιοθέτηση των 13 μεταρρυθμίσεων και η πρόοδος τους αποτέλεσε το θέμα συζήτησης των υφυπουργών Οικονομικών την Παρασκευή.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται, που θα ψηφιστεί αύριο, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις, τα κόκκινα δάνεια και τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, μεταξύ άλλων.

Ο αξιωματούχος, που έχει γνώση των συζητήσεων της Παρασκευής, δήλωσε ότι  «επτά από τις 13 (μεταρρυθμίσεις) έχουν τώρα ολοκληρωθεί» και πρόσθεσε πως «όλες οι υπόλοιπες και όλα τα άλλα σχετικά αναμένεται να υιοθετηθούν από το Ελληνικό κοινοβούλιο το βράδυ της Τρίτης. Μια έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς που εκπροσωπούν τους πιστωτές θα ακολουθήσει την Τετάρτη».

Οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνη, οι οποίοι απαρτίζουν και το ΔΣ του ταμείου διάσωσης της ΕΕ, θα συνεδριάσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο τέλος της εβδομάδας, για να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης, σημείωσε ο αξιωματούχος.

Πηγή: antenna.gr/news