Προβατίνα στη γάστρα

Συνταγή από τον Βασιλικό στα Φάρσαλα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πρόβατο μπούτι και πλευρά
  • αλάτι
  • πιπέρι κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 πιπεριές πολτοποιημένες
  • ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα πολτοποιημένη
  • προαιρετικά λίγο ακτινίδιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Από τη προηγούμενη ημέρα μαρινάρουμε το κρέας με τα παραπάνω λαχανικά και μπαχαρικά.Τα βγάζουμε την επομένη τα βάζουμε μέσα στη γάστρα με λίγο ελαιόλαδο κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
  2. Εάν δεν έχουμε γάστρα παίρνουμε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα στο πάτο
  3. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια κρέατος τα σκεπάζουμε και από πάνω με μία λαδόκολλα και τυλίγουμε πάνω από τη λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε।

Καλή επιτυχία!!!