Ελληνική επιτυχία στη Silicon Valley

Μια θέση ανάμεσα στις πέντε καλύτερες τεχνολογίες του κόσμου κατέκτησε στον παγκόσμιο διαγωνισμό CleanTech Open Global Ideas η Glonatech με το NC52, την πρωτοποριακή πρόταση της εταιρείας για τον καθαρισμό πετρελαιοκηλίδων.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, τα στελέχη της εταιρείας πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με επενδυτές και επενδυτικά funds. Η ομάδα απέσπασε τα συγχαρητήρια του συνόλου των συμμετεχόντων, συγκεντρώνοντας έντονο ενδιαφέρον για τις προϊοντικές της προτάσεις και εφαρμογές, ενώ πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με διεθνείς εταιρείες, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες στον τομέα του καθαρισμού του νερού.

Η αντιπροσωπεία της Glonatech ταξίδεψε στο Σαν Φρανσίσκο έχοντας ήδη μια διάκριση στις αποσκευές της, ως μία από τις νικήτριες του εθνικού διαγωνισμού, στην κατηγορία Social Media Award, που διεξήχθη στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Pitching Battle” από τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC).

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η εταιρεία συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό CleanTech Open Global Ideas και σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ήταν η πλέον επιτυχημένη.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Glonatech Γιάννης Πασχαλίδης: η συμμετοχή στο διαγωνισμό Cleantech Open Global Ideas στην Καλιφόρνια ήταν μια σημαντική εμπειρία, η οποία διεύρυνε τους ορίζοντες της εταιρείας.

«Η πρότασή μας, το νέο μας προϊόν NC52 για τον καθαρισμό των πετρελαιοκηλίδων, έτυχε ευρείας αποδοχής και αναγνώρισης, προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλου μέρους του κοινού που συμμετείχε στη διοργάνωση και ανέδειξε την ελληνική επιστημοσύνη και τεχνολογία. Η συμβολή των εγχώριων διοργανωτών Industry Disruptors –Game Changers σε όλα τα στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας υπήρξε σημαντική. Στόχος μας πλέον είναι η αξιοποίηση των επαφών που αποκτήσαμε κατά την παραμονή μας εκεί, για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και των προϊόντων της», πρόσθεσε ο κ. Πασχαλίδης.