Έστω και τώρα να διορθωθεί η φορολόγηση στο κρασί, ζητά ο Χαρακόπουλος

«Αξιώσεις που με σθένος αποκρούσαμε στο παρελθόν, όπως η φορολόγηση στο κρασί, δυστυχώς υιοθετούνται σήμερα, πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα ενός προϊόντος που αποτελεί άξιο πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού. Οι συνέπειες για τους παραγωγούς και τον κλάδο της οινοποιίας, όπως είχα την ευκαιρία να αναπτύξω και από το βήμα της βουλής, θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές. Έστω και την ύστατη στιγμή ευελπιστώ να το αντιληφθεί η κυβέρνηση και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις»., υπογράμμισε ο κ. Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς το Δήμο Τυρνάβου, με αφορμή την εκδήλωση για την «Αμπελοκαλλιέργεια – Οινοποίηση – Απόσταξη».

Ο βουλευτής Λάρισας επισημαίνει επίσης ότι «στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η διαδρομή για την κατάκτηση μεγάλων, πιο ανταγωνιστικών αγορών, προϋποθέτει δράσεις που δεν μπορούν να επιτευχθούν αν δεν υπάρχει οργανωμένη παραγωγική βάση και πλήρης αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτουμε».

Και πρόσθεσε ότι ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εργάστηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για κινήσεις όπως η αναδιάρθρωση των αμπελοκαλλιεργειών, η κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου από το Εθνικό Απόθεμα, ή φύτευση για πειραματικούς σκοπούς, η ταξινόμηση οινοποιήσιμων ποικιλιών, η επιδότηση εφαρμογής αντιβρόχινων μεμβρανών, η ηλεκτρονική συγκομιδή, η προώθηση των προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει με την προτροπή «η πολιτεία να πράττει τάχιστα, αξιοποιώντας στο έπακρο όποιο εργαλείο μας δίνει η συμμετοχή μας στον πυρήνα της ΕΕ, είτε για αναδιάρθρωση του κλάδου και των προϊόντων του, είτε για τη χρηματοδότησή τους»