Το κινητό που θα φορτίζει μόνο μία φορά την εβδομάδα

Βρετανοί δημιούργησαν υλικό για οθόνη που δεν καταναλώνει ενέργεια

Αν έχετε κουραστεί να φορτίζετε κάθε μέρα το κινητό σας και εκείνο πάλι να αδειάζει μέσα στη μέρα, τότε σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με το κινητό που θα χρειάζεται φόρτιση μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα υλικό το οποίο μπορεί να αντικαθιστά το γυαλί της οθόνης για κινητά τηλέφωνα, tablets και έξυπνα ρολόγια και το οποίο δεν αδειάζει την μπαταρία της συσκευής. Αυτή η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας (περίπου το 90%) ενός κινητού καταναλώνεται από το φως της οθόνης, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail.

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν επικεντρωθεί στη βελτίωση της ζωής της μπαταρίας, καθώς αποτελεί συχνό παράπονο των χρηστών ιδίως των κατόχων smartphones. Σύμφωνα με τους Βρετανούς που δημιούργησαν το υλικό, το νέο γυαλί είναι η λύση για να φτιαχτεί ένα πολύ δυνατό gadget, πιθανότατα κινητό πρώτα, το οποίο δεν θα χρειάζεται να φορτιστεί για μία εβδομάδα, υπό κανονικές συνθήκες χρήσης.

Ο Dr Peiman Hosseini από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που δημιούργησε το υλικό δήλωσε: «Θα πρέπει να φορτίζετε το έξυπνο ρολόι σας κάθε βράδυ, ενώ με αυτό το υλικό μόλις μια φορά την εβδομάδα». Η καινοτομία χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς παλμούς για να εμφανίσει τις εικόνες στην οθόνη χωρίς να κάνει καθόλου χρήση της μπαταρίας της συσκευής και αναμένεται να κάνει πολύ μεγάλες πωλήσεις τα επόμενα χρόνια καθώς η χαμηλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο για τη σύγχρονη πληροφορική και την τεχνολογία».

Ενώ η δύναμη της τεχνολογίας και της πληροφορικής έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια δεν συμβαίνει το ίδιο και με την μπαταρία η οποία δυσαρεστεί πολλούς χρήστες smartphones. Το σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο υλικό θα μπει στο μικροσκόπιο των εταιριών τεχνολογίας.

smartphone