Στην Παλαιστίνη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

«Ιδιαίτερα εποικοδομητική» χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Γιουβάλ Στάινιτς, και με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα επαφών του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι θα ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία των κυβερνήσεων Ελλάδας – Ισραήλ για την επιτυχή έκβαση της Διακυβερνητικής Συνάντησης του προσεχούς Ιανουαρίου την οποία συμφώνησαν Τσίπρας – Νετανιάχου.

Κοινός στόχος η συστηματική συνεργασία σε τομείς όπως η βέλτιστη εκμετάλλευση των υποθαλασσίων κοιτασμάτων, η διαχείριση των υδάτινων πόρων  και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ισραήλ συνεχίζεται σήμερα με τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο  της χώρας Ρεουβέν Ριβλίν.

Στη συνέχεια θα επισκεφτεί τον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν, θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12:50 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του Πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμουντ Αμπάς και του πρωθυπουργού κ. Hamdallah. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ και θα έχει το απόγευμα στις 16:15 συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι. Ν. Αναστάσεως. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης

Πηγή: http://www.antenna.gr/news