Ποιες τροφές είναι κατάλληλες για πριν και μετά την άσκηση

Είναι πολύ σημαντικό όταν γυμναζόμαστε να καταναλώνουμε τις σωστές τροφές, στο σωστό χρόνο, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το σώμα μας αποδίδει καλύτερα.

Υδατάνθρακες πριν, πρωτεΐνη μετά

Οι υδατάνθρακες μεταβολίζονται γρήγορα (περίπου σε 30 λεπτά) οπότε είναι μια καλή επιλογή για πριν την προπόνηση, ενώ η πρωτεΐνη μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ώρες και είναι καλή επιλογή για μετά την προπόνηση.

Πέντε σνακ πλούσια σε πρωτεΐνες 

1. Ξηροί καρποί: Αν χρειάζεστε μία δόση πρωτείνης γρήγορα και απλά μια χούφτα ξηροί καρποί είναι ο,τι πρέπει. Είναι γεμάτοι με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε, Β6 και φυλλικό οξύ.

2. Αυγά: Τα αυγά περιέχουν την υψηλότερη συγκέντρωση πρωτεΐνης βιολογικής αξίας. Περιέχουν επίσης οκτώ απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται για την αποτελεσματική αποκατάσταση των μυών.

3. Μπάρες δημητριακών: Δεν είναι όλες οι μπάρες πρωτεΐνης ίδιες. Μερικές από τις επιλογές που θα βρείτε στα ράφια των καταστημάτων είναι γεμάτα με αρκετή ζάχαρη. Επιλέξτε μια μπάρα πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί πολλά φυσικά συστατικά και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

4. Αβοκάντο:: Η πρωτεΐνη που περιέχει το αβοκάντο απορροφάται εύκολα από το σώμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Είναι επίσης γεμάτη από φυλλικό οξύ και βιταμίνες C, E και K.

5. Κοτόπουλο: Το κοτόπουλο περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερο λίπος από το κόκκινο κρέας. Ψάξτε για βιολογικές επιλογές για να μεγιστοποιηθεί η περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ανόργανα άλατα.

Πέντε σνακ πλούσια σε υδατάνθρακες 

1. Μπανάνες: Με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, εξαιρετικά βολικό, φθηνό και γεμάτο ενέργεια που δίνουν οι υδατάνθρακες που περιέχει

2. Βρώμη: Η διαλυτή ίνα στο πλιγούρι βρώμης μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειάς σας και να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης. Συνδυάστε τη με φράουλες για περισσότερα αντιοξειδωτικά και μ λίγο γιαούρτι για να προσθέσετε πρωτεΐνες.

3. Γλυκοπατάτες: Είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, και είναι επίσης γεμάτη με βιταμίνες και μέταλλα.

4. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Τρώγοντας ινώδεις υδατάνθρακες αυτό βοηθά στη ρύθμιση της όρεξής σας, επιβραδύνει την απελευθέρωση των άλλων θρεπτικών συστατικών και αυξάνει την απορρόφηση πρωτεϊνών. Μπορούν επίσης να αυξήσουν τον μεταβολικό ρυθμό.

5. Κινόα: Αυτή η πολυσυζητημένη σούπερ τροφή είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη σύνθετος υδατάνθρακας, αλλά έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με το ρύζι ή πατάτες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Όχι μόνο φουλάρει τα επίπεδα ενέργειας αλλά σας παρέχει επίσης τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας για την αποκατάσταση.

Πηγή: omorfamystika.gr