Οδοντοστοιχἰες που “κουμπώνουν” στο στόμα; Γίνεται

Στην καθημερινή κλινική πράξη ακούμε συνεχώς τα παράπονα των ασθενών που φορούνε οδοντοστοιχίες. Τα κυριότερα παράπονα συνοψίζονται στα εξής:

  • η μασέλα μου παίζει και δεν είναι σταθερή
  • φοβάμαι μην μου φύγει όταν μιλάω και ντροπιαστώ
  • τη βγάζω όταν τρώω γιατί κινείται και με χτυπάει
  • δεν καταλαβαίνω γεύση όταν τρώω και με ενοχλεί
  • βάζω κόλλα που διαφημίζει η τηλεόραση αλλά συνεχίζει να με χτυπάει και να κουνιέται

Όλα τα παράπονα των ασθενών μας καταλήγουν στην ερώτηση “Υπάρχει κάποιος τρόπος να σταθεροποιηθεί η μασέλα μου;”. Η απάντηση είναι ότι υπάρχει τρόπος να σταθεροποιηθεί μια οδοντοστοιχία και το μέσο είναι τα εμφυτεύματα. Έτσι αντί για απλή οδοντοστοιχία τοποθετούμε επένθετη οδοντοστοιχία στηριζόμενη σε εμφυτεύματα. Πολλές φορές και υπό προϋποθέσεις μπορούμε να μετατρέψουμε την ήδη υπάρχουσα οδοντοστοιχία σε επένθετη στηριζόμενη σε εμφυτεύματα, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος για τον ασθενή.

Ενδοστοματικές εικόνες ασθενών με 2 εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο, πάνω στα οποία “κουμπώνουν” οι οδοντοστοιχίες.

Ενδοστοματικές εικόνες ασθενών με 2 εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο, πάνω στα οποία “κουμπώνουν” οι οδοντοστοιχίες.

“Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας οδοντοστοιχίας που κουμπώνει σε εμφυτεύματα είναι η αυτοπεποίθηση που σας δίνει στην καθημερινότητά σας και βελτιώνει κατακόρυφα την ποιότητα της ζωής σας.”

Σκεφτείται την οδοντοστοιχία σας κουμπωμένη πάνω σε εμφυτεύματα, η οποία θα βγαίνει με δυσκολία από το στόμα σας, θα μπορείτε να μασάτε σωστά βελτιώνοντας τη διατροφή σας, να μιλάτε και να γελάτε χωρίς το φόβο να σας φύγει η οδοντοστοιχία. Ειδικά στην οδοντοστοιχία της άνω γνάθου και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αφαιρεθεί τελείως το ακρυλικό που καλύπτει τον ουρανίσκο αφήνοντάς τον ελεύθερο και δίνοντας στον άνθρωπο που τη φοράει την αίσθηση της γεύσης που είχε πρίν την τοποθέτηση της απλής οδοντοστοιχίας.

1) Ενδοστοματική εικόνα ασθενούς με 4 εμφυτεύματα στην άνω γνάθο, πάνω στα οποία “κουμπώνει” η οδοντοστοιχία η οποία αφήνει ελεύθερο τον ουρανίσκο. 2) Εικόνες των πάνω και κάτω επένθετων οδοντοστοιχιών όπως φαίνονται κατά την αφαίρεσή τους από το στόμα. Παρατηρούμε τις υποδοχές πάνω στις οποίες “κουμπώνουν” τα εμφυτεύματα στις οδοντοστοιχίες μας.

1) Ενδοστοματική εικόνα ασθενούς με 4 εμφυτεύματα στην άνω γνάθο, πάνω στα οποία “κουμπώνει” η οδοντοστοιχία η οποία αφήνει ελεύθερο τον ουρανίσκο.
2) Εικόνες των πάνω και κάτω επένθετων οδοντοστοιχιών όπως φαίνονται κατά την αφαίρεσή τους από το στόμα. Παρατηρούμε τις υποδοχές πάνω στις οποίες “κουμπώνουν” τα εμφυτεύματα στις οδοντοστοιχίες μας.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας οδοντοστοιχίας που κουμπώνει σε εμφυτεύματα είναι η αυτοπεποίθηση που σας δίνει στην καθημερινότητά σας και βελτιώνει κατακόρυφα την ποιότητα της ζωής σας.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Χρήστος Απ. Κουτρογιάννης DDS, MSc

- Ο Χρήστος Απ. Κουτρογιάννης DDS, MSc είναι Χειρουργός Οδοντίατρος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οδοντοφατνιακή Χειρουργική, Χειρουργική Εμφυτευματολογία και Ακτινολογία. Αποφοίτησε το 2006 από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2012 ολοκλήρωσε την τριετή ειδίκευσή του στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επιστημονικές δημοσιεύσεις σε άρθρα του εξωτερικού καθώς και σε ελληνικά περιοδικά, ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετοχή σε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων. Από το 2012 μέχρι και σήμερα διατηρεί Οδοντιατρείο στην πόλη της Λάρισας αντιμετωπίζοντας περιστατικά Γενικής Οδοντιατρικής και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιστατικά Εμφυτευμάτων και Χειρουργικής Στόματος.
Περισσότερες πληροφορίες και online ραντεβού στο Doctor Anytime.