Λάρισα: Μάστιγα για τους χοιροτρόφους οι ελληνοποιήσεις

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος στην Λάρισα. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Γιάννης Μπούρας , ο ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Κουκουτσέλας και τα μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας κ.Δημήτρης Ζαφείρης και κ.Δημήτρης Μπουχλαριώτης.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έθεσε τα ζητήματα της φορολογίας, των παράνομων ελληνοποιήσεων, της αυστηροποίησης των ελέγχων για την πιστοποίηση της ποιότητας έναντι των εισαγόμενων προϊόντων καθώς και το ελλειμματικό θεσμικό πλαίσιο της ίδρυσης ομάδων παραγωγών.

Ο κ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του αναγνώρισε την ορθότητα των αιτημάτων και τους ενημέρωσε ότι η κατεύθυνση του Υπουργείου είναι προς την αύξηση των ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων ως προς τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Σχετικά με τις ομάδες παραγωγών τους ενημέρωσε για το σ/ν που βρίσκεται σε διαβούλευση και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την κτηνοτροφία ,προκειμένου να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος, καθώς και η ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής.

Τέλος ο βουλευτής δεσμεύτηκε να γίνει από κοινού συνάντηση της Ομοσπονδίας και του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα της αρμοδιότητας του.