Θεοδωράκης: H κυβέρνηση παίζει με τα νεύρα του ελληνικού λαού

«Η κυβέρνηση επιδεικνύει έναν πολύ μεγάλο ερασιτεχνισμό στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων… Πάμε από τσαπατσουλιά σε τσαπατσουλιά» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή και την επιβολή φόρου στο κρασί, κατά την προσέλευσή του σε ανοιχτή συζήτηση των δημάρχων της Αττικής.

«Το Ποτάμι πιστεύει ότι αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε την κρίση, και ένα από τα κομβικά στοιχεία της νέας σκέψης μας πρέπει να είναι η αποκέντρωση» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Όσον αφορά την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «προσπάθησαν οι Έλληνες παραγωγοί να ανταγωνιστούν μεγάλες φίρμες του εξωτερικού σε σχέση με τα κρασιά και τώρα με τον καινούργιο φόρο που μπαίνει θα υπάρξει ένα μεγάλο πλήγμα».

«Προσπάθησαν οι Έλληνες παραγωγοί να ανταγωνιστούν μεγάλες φίρμες του εξωτερικού σε σχέση με τα κρασιά και τώρα με τον καινούργιο φόρο που μπαίνει θα υπάρξει ένα μεγάλο πλήγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Εμείς στη Βουλή καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα μας ακούσει, αν και θα ήταν μία λύση να εισακουστούν όσα προτείνουμε καθώς τα μέτρα που έχει φέρει είναι πραγματικά πολύ βαριά για τον ελληνικό λαό» κατέληξε.