Χαρακόπουλος ψηφίζει Μεϊμαράκη για πρόεδρο της ΝΔ

«Βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση, για ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα της Νέας Δημοκρατίας είναι η ενότητα της παράταξης και αυτή την ώρα πιστεύω ότι τον βασικό αυτό στόχο της ενότητας τον υπηρετεί καλύτερα η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αυτόν θα ψηφίσω στις εκλογές». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να απαντήσει ποιον στηρίζει στην κούρσα εκλογής νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση (στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ «Τώρα» με τη δημοσιογράφο κα Άννα Μπουσδούκου).

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι ήταν «εξ αυτών που πίστευαν ότι έπρεπε να γίνει με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία εκλογής ηγεσίας, να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το πώς θέλουμε τη ΝΔ την επόμενη μέρα, πως το κόμμα θα μπορέσει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων, των παραγωγικών στρωμάτων, όλων εκείνων που μας γύρισαν την πλάτη».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες Πανούση»

Σε ότι αφορά την «υπόθεση Πανούση» ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο συνεργάτες υπουργού, μετακλητοί υπάλληλοι να διαπραγματεύονται νομοθετήματα της πολιτείας, νόμους της κυβέρνησης με τρομοκράτες και μέλη εγκληματικών οργανώσεων. Είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή συνιστώσες που έχουν μια διαφορετική αντίληψη περί δημόσιας ασφάλειας. Δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας, αν θυμίσω ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη, αυτά είναι γνωστά, δεν χρειάζεται να ανακυκλώνουμε αυτή τη συζήτηση. Είναι αναμφίβολα ένα μείζον πολιτικό θέμα όσο και αν επιχειρεί η κυβέρνηση να το υποβαθμίσει». Πρόσθεσε επίσης ότι «στην υπόθεση αυτή προκαλούν ερωτηματικά αρκετά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι την επομένη των καταγγελιών του κ. Πανούση βλέπουμε έκτακτες κρίσεις στην ελληνική αστυνομία, την αποπομπή του επικεφαλής των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Πέραν της εμπλοκής της δικαιοσύνης η οποία θα κάνει τη δουλεία της, θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει και μια τοποθέτηση από πλευράς του ίδιου του πρωθυπουργού».

«Τάγματα ασφαλείας αναρχοεξουσιαστών και ακροδεξιών»

Τέλος για πρόσφατα φαινόμενα βίας ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε «δεν είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη πολιτεία υποψήφιος αρχηγός κόμματος να μην μπορεί να πραγματοποιήσει την ομιλία του γιατί έχει καταληφθεί ο χώρος από τάγματα ασφαλείας αναρχοεξουσιαστών. Δεν είναι δυνατόν μπροστά στο Σύνταγμα να προπηλακίζεται βουλευτής από τάγματα ασφαλείας ακροδεξιών. Αν η χώρα διολισθήσει στη τυφλή βία, διότι υπάρχουν ιδεοληψίες και αγκυλώσεις σε συνιστώσες ή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τότε πραγματικά κινδυνεύουμε να γίνουμε σε ζούγκλα».